Thursday, July 1, 2021

Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΑΝΤΙΟΧΕΙΑΣ ΣΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ

 Ουδείς εκπλήττεται για τα οικουμενιστικά έκτροπα του Πατριαρχείου Αντιοχείας, επειδή είναι από πολλές δεκαετίες διαβόητη η οικουμενιστική δράση του.

Ο Πατριάρχης Αντιοχείας Ιωάννης μετέβη στο Βατικανό, επειδή ο Πάπας Φραγκίσκος προσκάλεσε σύναξη των προκαθήμενων όλων των χριστιανικών κοινοτήτων για συμπροσευχή για τον Λίβανο.

Τι μεγαλύτερη απόδειξη ότι αναγνωρίζεται έτσι το κυριαρχικό πρωτείο του Πάπα από όλες τις χριστιανικές κοινότητες -συμπεριλαμβανομένης και της ορθοδοξης- του Λιβάνου και της Συρίας;

Τώρα τί είδους βοήθεια θα λάβει ο Πατριάρχης Ιωάννης για το εμπερίστατο ποίμνιό του, αφού προστρέχει στο Βατικανό για να εξασφαλίσει βοήθεια, είναι σαφές σε όλους όσους μελετούν την Αγία Γραφή και την Ιστορία της Εκκλησίας.




Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΑΝΤΙΟΧΕΙΑΣ ΣΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ


Του Γραφείου ρεπορτάζ: romfea.gr

=====

Με τον Πάπα Φραγκίσκο συναντήθηκε σήμερα, Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021 ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ. Ιωάννης στο Βατικανό.

Η συνάντηση του Πατριάρχη Αντιοχείας με τον Πάπα πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της αυριανής προσευχής που θα πραγματοποιηθεί στο Βατικανό για το Λίβανο.

Η κοινή προσευχή πραγματοποιείται μετά από πρόσκληση του Ποντίφικα σε όλους τους επικεφαλής των χριστιανικών κοινοτήτων του Λιβάνου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Πατριάρχης και ο Πάπας, μίλησαν για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή και τις διώξεις των Χριστιανών.

Ο Πατριάρχης Ιωάννης επαίνεσε τον Πάπα Φραγκίσκο για την πρωτοβουλία που αφορά την σωτηρία του Λιβάνου, ασκώντας πιέσεις για την δημιουργία κυβέρνησης στη χώρα.

Επίσης, ο κ. Ιωάννης ενημέρωσε τον Πάπα για την κατάσταση που επικρατεί στην Συρία και στο Λίβανο, ζητώντας την άρση των κυρώσεων που αφορά την επιβίωση των πολιτών.

Ακόμα ο Πάπας και ο Πατριάρχης αναφέρθηκαν στους απαχθέντες Μητροπολίτες Χαλεπίου, οι οποίοι μέχρι σήμερα δεν έχουν δώσει κανένα σημάδι ζώης.

Από την πλευρά του, ο Ποντίφικας εξήρε τον ρόλο της Εκκλησίας της Αντιόχειας στην περιοχή και επιβεβαίωσε τη συνεχή προσπάθεια της Αγίας Έδρας προς όλα όσα είναι προς το καλό του Λιβάνου και της περιοχής.

Τον Πατριάρχη Ιωάννη συνόδευαν ο Μητροπολίτης Όρους Λιβάνου Σιλουανός, και ο Αρχιμανδρίτης Παρθένιος Αλ-Λάτι.

No comments:

Post a Comment