Sunday, July 25, 2021

ΘΑΝΑΣΙΜΟΣ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΝΑ ΑΛΩΣΕΙ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΙΚΟ ΘΡΟΝΟ Ο ΛΕΜΕΣΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ


 ΘΑΝΑΣΙΜΟΣ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΝΑ ΑΛΩΣΕΙ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΙΚΟ ΘΡΟΝΟ Ο ΛΕΜΕΣΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=====


Στην Κύπρο ελάχιστοι κατανοούν ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος, με μεγάλη διαφορά από τον οποιονδήποτε δεύτερο, είναι η σχεδόν ανεμπόδιστη θεαματική πορεία του Ιωσηφίτη Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιου προς τον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο.


1.) Αντί να ανησυχούν γι’ αυτό και να το θέτουν ως την απόλυτη προτεραιότητα των αγώνων τους ορισμένοι στην Κύπρο μας τάραξαν με τις προφητολογίες, τις Γεροντολογίες 

και τις “λοιμωξιολογίες” τους. 

2.) Άλλοι οδήγησαν την Εκκλησία της Κύπρου σε Σχίσμα, με το υποκριτικό ενδιαφέρον τους για την τήρηση των Ιερών Κανόνων -τουλάχιστον όπως αυτοί τους κατανοούν- όσον αφορά το Ουκρανικό, ενώ για όλα τα άλλα θέματα προκλητικά και ανοιχτά κατεδαφίζουν κυριολεκτικά τους Ιερούς Κανόνες με τον βίο και την πολιτεία τους.


Είναι φανερό ότι και οι μεν και οι δε, δεν κατανοούν ότι είναι υπεράνω περιγραφής το τι θα συμβεί στην Εκκλησία της Κύπρου όταν καταλάβει τον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο 

ο Ιωσηφίτης Λεμεσού Αθανάσιος.

Η Θεομπαιξία, οι εκβιασμοί, τα χτυπήματα κάτω από την μέση, οι τηλεφωνικές υποκλοπές, η φαυλότητα, η προσωπολατρεία, ο Γεροντισμός και η αδιστακτωσύνη θα γίνουν ο τρόπος ζωής της Εκκλησίας της Κύπρου.


Λίγοι συνειδητοποιούν -και ακόμη πιο λίγοι αντιστέκονται- στην λαίλαπα των ύαινων του Ιωσηφητισμού.


Αν, όμως, τελικά ο Πανιερώτατος Λεμεσού Αθανάσιος ανέλθει στον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο -και αυτό ακριβώς κατ’ άνθρωπον με 

βεβαιότητα θα συμβεί

τότε θα είναι αργά για 

κάθε αντίσταση.

Γι’ αυτό η προτεραιότητα αυτή την στιγμή για την Εκκλησία της Κύπρου είναι να πέσουμε όλοι στα γόνατα. Να κάνουμε από τα βάθη της ψυχής μας την πιο θερμή προσευχή προς τον Κύριο για να αποτρέψει αυτήν την συμφορά στην Εκκλησία της Κύπρου.


Ας προσθέσουμε ένα εκατοστάρι στην προσευχή μας. Ας κάνουμε ακόμη 20 μετάνοιες. Ας διαβάζουμε την Παράκληση στον Απόστολο Βαρνάβα για να μην επιτρέψει να μολυνθεί ο Αρχιεπισκοπικός Θρόνος από την άνοδο των Ιωσηφιτών.

No comments:

Post a Comment