Wednesday, July 22, 2020

ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ: “ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ ΩΣ ΜΟΥΣΕΙΟ”



“ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ ΩΣ ΜΟΥΣΕΙΟ”

Ανακοίνωση του Πατριαρχείου Βουλγαρίας
=====

Η Ιερά Σύνοδος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Βουλγαρίας παρακολουθεί προσεκτικά και με ανησυχία τις συζητήσεις και τις αποφάσεις του Στε και της Κυβέρνησης της Τουρκικής Δημοκρατίας για αλλαγή του καθεστώτος του αρχαίου χριστιανικού Ναού “Αγιά Σοφιά” στην Κωνσταντινούπολη.
Ως χιλιετής Ιερός Ναός για ολόκληρο τον Χριστιανισμό και πνευματικό κέντρο της Ορθοδοξίας, αυτός ο Ναός είναι αγαπητός σε κάθε χριστιανική καρδιά και αντιπροσωπεύει μια εξαιρετική πολιτιστική αξία για όλη την ανθρωπότητα.
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ενώνουμε τη φωνή μας με τις εκκλήσεις των Αδελφών Τοπικών Ορθόδοξων Εκκλησιών, καθώς και ορισμένων ηγετών κρατών και διεθνών οργανισμών, για να διατηρηθεί η τρέχουσα κατάσταση της Αγιάς Σοφιάς ως μουσείου και μνημείου Παγκόσμιας κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ.
Εκφράζοντας τον σεβασμό μας προς τους θεσμούς του τουρκικού κράτους, ζητούμε να επικρατήσει η σοφία και η καλή θέληση στην επίλυση αυτής της σημαντικής υπόθεσης στο όνομα της διατήρησης των καλών διαθρησκευτικών και γειτονικών σχέσεων.

ΠΗΓΗ:
Ιστοσελίδα romfea.gr

No comments:

Post a Comment