Monday, July 20, 2020

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΑΙΤΩΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ κ. ΚΟΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ ΣΕ ΤΕΜΕΝΟΣ


ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΑΙΤΩΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ κ. ΚΟΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ ΣΕ ΤΕΜΕΝΟΣ
=====

Οι καμπάνες “χτύπησαν” πένθιμα την 29η Μαΐου 1453 στη Βασιλεύουσα των πόλεων και ακούστηκαν σε όλο τον κόσμο. “Η Πόλις εάλω”!

Το κέντρο της αυτοκρατορίας, το “εγκαλλώπισμα” αυτής, η Κωνσταντινούπολη αγωνιζόταν για τον εαυτό της.

Οι υπερασπιστές της γενναίοι και ατρόμητοι, όμως μετρημένοι. Ατρόμητος, αγωνιζόταν σαν λιοντάρι και ο αυτοκράτωρ Κωνσταντίνος Παλαιολόγος.

Έξω από τα τείχη της Βασιλεύουσας, οι βάρβαροι, οι απολίτιστοι, οι αλλόθρησκοι, περιέζωναν την Πόλη των πόλεων.

Την σφυροκοπούσαν λυσσαλέα, με κραυγές πόνου και εξόντωσης.

Την αυγή της 29ης Μαΐου 1453, “η Πόλις εάλω”! Ο τελευταίος αυτοκράτορας Κωνσταντίνος Παλαιολόγος και οι ηρωικοί συμπολεμιστές του, έπεσαν για το Χριστό και την Πατρίδα. Έγιναν μάρτυρες και ήρωες της Ορθοδοξίας και του Ρωμαίϊκου Γένους.

Στράγγισε τότε ο Ελληνικός λαός το πιο πικρό ποτήρι του πόνου, από όλα όσα δοκίμασαν ποτέ οι ελληνικές γενιές.

Σήμερα που όλοι μιλάμε για δικαιώματα, για πολιτισμό, για ελεύθερα μνημεία, ο Ναός της Αγίας Σοφίας με μίσος, με πάθος και φανατισμό μετατρέπεται σε τουρκικό τζαμί.

Πονάμε πολύ και συγκλονιζόμαστε! Θα επιθυμούσαμε, σύσσωμος ο χριστιανικός κόσμος να επαναστατήση και να αποτρέψη την δευτέρα άλωση της Κωνσταντινουπόλεως. Δυστυχώς, όπως και στην πρώτη άλωση η Δύση δεν μίλησε, έτσι και τώρα!

Αγαπητοί, μόνοι μας θα αντιταχθούμε. Όλοι μας οφείλουμε αυτήν την στιγμή να χρησιμοποιήσουμε το παντοδύναμο όπλο της προσευχής.

Σας καλώ όλους σε ιερά και αγία εξέγερση. Μεθαύριο Παρασκευή, την ημέρα που οι αλλόπιστοι θα επιχειρήσουν να μολύνουν τον Ναό της Αγίας Σοφίας, εμείς θα γονατίσουμε εμπρός στον Κύριό μας, εμπρός στην εικόνα της Κυρίας Θεοτόκου.

Το πρωί της Παρασκευής, 24η Ιουλίου, θα σημάνουν πένθιμα οι καμπάνες όλων των Ιερών Ναών της Ιεράς Μητροπόλεώς μας και θα τελεσθή Ιερά Παράκλησις προς την Παναγία μας, στους Ιερούς μας Ναούς, αν είναι δυνατόν σε όλους.

Αδελφοί μου, μην απουσιάσετε. “Η Πόλις και πάλι εάλω”! Η Αγία Σοφία μας γίνεται τζαμί..! Ελάτε όλοι να γονατίσουμε, να λυπηθή ο Θεός την Πόλη και την Αγια-Σοφιά.

Όλοι μας ενωμένοι να ανεβάσουμε την προσευχή μας στο Ουράνιο Θυσιαστήριο. 

ΠΗΓΗ:

Ιστοσελίδα "Ρομφαία"

No comments:

Post a Comment