Monday, July 27, 2020

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΘ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΛΑΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ


ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΘ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΛΑΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Πολλές φορές στάθηκα επικριτικά για την στάση ηγετών της ΠΕΘ έναντι του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου και όχι σπάνια έκρινα αυστηρά προσωπικά ηγετικά στελέχη της ΠΕΘ.

Οι τελευταίες Ανακοινώσεις της ΠΕΘ, αλλά και πολλές άλλες παρεμβάσεις του κ. Ρεράκη και του κ. Τσαγκάρη, με βρίσκουν απολύτως σύμφωνο και τις χαιρετίζω με τον πιο θερμό συναδελφικό χαιρετισμό.

Το Δελτίο Τύπου της ΠΕΘ για την Ισλαμοποίηση της Αγίας Σοφίας και της Πατρίδας μας χτυπούν κέντρο και λέγουν με παρρησία και ομολογιακό φρόνημα την αλήθεια των γεγονότων.

Όσοι προσποιούνται ότι δεν κατανοούν για ποιο λόγο η Τουρκία προχωρά ακάθεκτα και επιτυγχάνει τον ένα μετά τον άλλο τους στόχους της είναι καιρός να συνέλθουν.

Όσοι δεν κατανοούν ότι πίσω από τον κ. Γιαγκάζογλου και τους ΚΑΙΡΟΣκόπους  κρύβεται ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος εθελοτυφλούν.

Πολλά άλλαξαν στο Υπουργείο Παιδείας αλλά ένα έμεινε αναλλοίωτο και αμετάθετο: Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Γεώργιος Καλαντζής.

Ο κ. Καλαντζής -ανάστημα του κ. Θεόδωρου Πάγκαλου- είναι σταθερά προσηλωμένος στην απο-ορθοδοξοποίηση του μαθήματος των Θρησκευτικών, στην προαγωγή των Ισλαμικών Σπουδών και στην λειτουργία Ισλαμικού τεμένους στην Αθήνα και αλλού.

Η παρουσία του στο Υπουργείο Παιδείας είναι σκέτη ζημιά για την πατρίδα και την παιδεία.

Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει οπωσδήποτε να τον απομακρύνει από την θέση του αμέσως και να τον αντικαταστήσει με φερέγγυο και ικανό πρόσωπο για να επιληφθεί με σοβαρότητα των σημαντικών θεμάτων του αντικειμένου του.

Η συνεχιζόμενη παραμονή του κ. Καλαντζή στην θέση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας αποκαρδιώνει τους πιστούς και αποξενώνει από την “Νέα Δημοκρατία” πολλούς ψηφοφόρους.

Πάνω από όλα βάζει σε κίνδυνο τα εθνικά μας συμφέροντα και υποσκάπτει καίρια τον ορθόδοξο χαρακτήρα του μαθήματος των θρησκευτικών.

Ο κ. Καλαντζής συνεχίζει το έργο που άφησε ημιτελές ο κ. Γιαγκάζογλου και οι ΚΑΙΡΟΣκόποι και γι’ αυτό ακριβώς τυγχάνει της αμέριστης συμπαράστασης του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου.

Εύγε, λοιπόν, στην ΠΕΘ που έθεσε το θέμα στην ορθή του βάση με γενναιότητα και ομολογιακό φρόνημα.

No comments:

Post a Comment