Thursday, July 16, 2020

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ


ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ 

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Μακάρι ο Χριστός να δώσει τέλος στην φοβερή πανδημία του κορωνοιού που γονάτισε κυριολεκτικά τον πλανήτη οικονομικά, κοινωνικά και εθνικά.

Η πανδημία κατάφερε καίριο πλήγμα και στις θρησκευτικές κοινότητες γενικά. 

Δυστυχώς το ζούμε έντονα και στην Ορθόδοξη Εκκλησία από περάτων έως περάτων. 

Συμπάσχουμε με τους ομογενείς και τους άλλους Ορθόδοξους αδελφούς μας της Πολιτείας Βικτώριας της Αυστραλίας και του Τορόντο στον Καναδά για την προσωρινή στέρηση της Θείας Κοινωνίας -του φάρμακου της αθανασίας- και ελπίζουμε ότι ο Χριστός θα φωτίσει τους επιστήμονες να βρουν τα κατάλληλα φάρμακα ή και εμβόλια που θα καταστήσουν ακίνδυνο τον φονικό αυτό ιό.

Η απαγόρευση της Θείας Μετάληψης στην Μελβούρνη και εν γένει στην Πολιτεία της Βικτώριας, καθώς και στο Τορόντο του Καναδά, μας υπενθυμίζει ότι ο κορωνοιός εξακολουθεί να ενεργεί φονικά σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Γι’ αυτό χρειάζεται συνεχής επαγρύπνηση.

Μακάρι στην Ελλάδα και στην Κύπρο να μην υπάρξει επανεμφάνιση του κορωνοιού εξαιτίας των τουριστών και των λαθροεισβολέων, που φτάνουν στην πατρίδα μας από κάθε γωνιά της γης.

2 comments:

  1. Κυριε Τελεβαντο πιστευω οτι και στην Ορθοδοξη διασπορα οπου απαγορευουν την Θεια Κοινωνια θα γινεται εστω αθορυβα το γεγονος που γινοταν και στην Ελλαδα τις δυσκολες ημερες, δηλαδη ημικατακομβικες Λειτουργιες. Οι Πιστοι δεν κινδυνευουν απο την Θεια Κοινωνια αντιθετως προστατευονται απο την πανδημια.

    ReplyDelete
  2. Με όλο το σεβασμό, κανείς δεν απαγόρευσε τη Θ.Κοινωνία.
    Αυτό που απαγορεύτηκε ήταν η χρήση κοινού κουταλιού.

    Επομένως οι επιλογές είναι οι εξής:

    α) Παντελής αγνόηση της απαγόρευσης και συνέχεια Κοινωνίας με τον παραδοσιακό τρόπο (με συνέπειες όμως ποινές κλπ)
    β) Ανεπισήμως και αθόρυβα (ημικατακομβικά όπως αναφέρεται προηγουμένως)συνέχιση του παραδοσιακού τρόπου Μετάληψης, αλλά επισήμως απογόρευση και από την επίσημη εκκλησία.
    γ) Αλλαγή του παραδοσιακού τρόπου Μετάληψης κατ'οικονομίαν και "άχρι καιρού".

    σ.σ. συντόμως αυτά και στην πατρίδα μας...

    ReplyDelete