Monday, July 20, 2020

ΤΡΕΙΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ


ΤΡΕΙΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Στις τρεις προηγούμενες αναρτήσεις παραθέσαμε Ανακοινώσεις τριών παραδοσιακών αντιοικουμενιστών Μητροπολιτών ήτοι του Σεβ. Κυθήρων Σεραφείμ, του Σεβ. Ακαρνανίας Κοσμά και του Σεβ. Χίου Μάρκου αναφορικά με το επικείμενο μαγάρισμα της Αγίας Σοφίας από τα στίφη των Αγαρηνών σε λίγες μέρες.

Οι τρεις λαμπροί Ιεράρχες δείχνουν τον δρόμο σε όλους τους Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος και όχι μόνον.

1.) Καταρχήν υπενθυμίζουν σε όλους ότι η προσευχή είναι το πιο δυνατό όπλο εναντίον του προαιώνιου εχθρού της πίστης και του Γένους μας.

Γι’ αυτό και καλούν σε πάνδημες προσευχές το ποίμνιό τους: Αγρυπνίες, Παρακλήσεις και Χαιρετισμούς της Παναγίας για να αποτρέψει η Υπέρμαχος Στρατηγός την ιεροσυλία των αντίχριστων Μωαμεθανών Τούρκων.

2.) Η στάση των τριών παραδοσιακών Ιεραρχών για την σχεδιαζόμενη την Παρασκευή μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τέμενος δείχνει ότι όλες οι ενέργειές τους είναι κατά Θεόν και σκοπό έχουν την δόξα του Χριστού και της Εκκλησίας.

Ασκούν μεν καθηκόντως καταλυτική κόσμια κριτική στον οικουμενισμό και τους νεωτερισμούς, αλλά ποτέ δεν ξεχνούν το χρέος του για την πατρίδα και τα σεβάσματα του έθνους.

3.) Έτσι και τώρα που οι αλλόθρησκοι Αγαρηνοί θα μαγαρίσουν την Αγία Σοφία, ξεσηκώνουν το ποίμνιό τους και το ευαισθητοποιούν.

4.) Η Εκκλησία της Ελλάδος, αλλά και της Κύπρου, καλό είναι την Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020, να μιμηθούν τους τρεις παραδοσιακούς Ιεράρχες. Όταν οι προαιώνιοι εχθροί της πίστης και της πατρίδας μας θα μαγαρίζουν την Αγία Σοφία σε όλες τις Μητροπόλεις πρέπει να αναπέμπονται δεήσεις στον Κύριο και στην Υπεραγία Θεοτόκο. Οι κώδωνες των ναών πρέπει να χτυπούν, σε όλη την Ελλάδα, πένθιμα όπως την Μεγάλη Παρασκευή.

5.) Ελπίζουμε ότι τώρα το Οικουμενικό Πατριαρχείο, αλλά και ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος προσωπικά, να αντιλαμβάνονται ποιοι είναι οι πραγματικοί και ανιοδιοτελείς φίλοι του Πατριαρχείου. 

Ο Μητροπολίτης Κυθήρων λ.χ., παρόλον ότι έγινε -κατ’ επανάληψη- στόχος αήθους επίθεσης εκ μέρους των Οικουμενιστών, επειδή -με τον πιο κόσμιο και θεσμικό τρόπο- διατύπωνε τις αντιρρήσεις του για τον Οικουμενισμό και άλλα έκτροπα, τώρα δεν δίστασε να καλέσει πρώτος και καλύτερος το ποίμνιό του σε προσευχή, αγρυπνία, κωδωνοκρουσίες κτλ. για το μαγάρισμα της Αγίας Σοφίας.

Προσευχόμαστε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδας να δώσει εντολή σε όλες τις Μητροπόλεις να ενεργήσουν τα δέοντα την ερχόμενη Παρασκευή, την νέα αποφράδα ημέρα της πίστης και της πατρίδας μας.

2 comments:

  1. Στις ενορίες και τα μοναστήρια των μητροπόλεων Φωκίδος, Μυτιλήνης και Μεσογαίας θα γίνουν οι χαιρετισμοί την Παρασκευή το απόγευμα.

    Στον ναό «Της του Θεού Σοφίας» στην Ξάνθη θα γίνει αγρυπνία την Πέμπτη το βράδυ.

    Ανάλογη αγρυπνία για την Αγιά Σοφιά θα γίνει και στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Κυβερνείου (Παλατάκι) Θεσσαλονίκης την Πέμπτη το βράδυ.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Πολύ σας ευχαριστώ για το πολύ διαφωτιστικό και παρήγορο σας σχόλιο πάτερ Νικόλαε. Ας ελπίσουμε ότι όλα τα μοναστήρια και οι εκκλησίες του Ελληνισμού θα συμμετάσχουν με προσευχές Ακολυθίες και πέντιμες κωδωνοκρουσίες την επερχόμενη αποφράδα Παρασκευή.

      Delete