Sunday, July 26, 2020

ΔΕΥΤΕΡΟ ΟΣΤΕΟΚΛΑΣΤΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΤΗΣ ΡΩΣΣΙΑΣ ΣΤΙΣ ΠΑΡΕΙΕΣ ΤΩΝ ΡΩΣΣΟΛΑΓΝΩΝ


ΔΕΥΤΕΡΟ ΟΣΤΕΟΚΛΑΣΤΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΤΗΣ ΡΩΣΣΙΑΣ ΣΤΙΣ ΠΑΡΕΙΕΣ ΤΩΝ ΡΩΣΣΟΛΑΓΝΩΝ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Ο εκπρόσωπος του Προέδρου Πούτιν έδωσε συνέντευξη με την οποία ξεκαθάρισε ότι οι σχέσεις Ρωσσίας-Τουρκίας δεν θα μεταβληθούν εξαιτίας της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τέμενος.

Παράλληλα πρόσθεσε ότι, η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τέμενος, συμφέρει οικονομικά τους Ρώσσους προσκυνητές, επειδή η είσοδος στην Αγία Σοφία θα καταργηθεί αφού θα λειτουργεί ως τέμενος.!!!

Είναι φανερόν ότι, με την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τέμενος, η Ρωσσία βρίσκει την αφορμή να εκβράσει από τα βάθη της ψυχής της το ανθελληνικό μίσος που την διακατέχει και ότι επιδιώκει να υφαρπάσει την πρωτοκαθεδρία των Ορθοδόξων Εκκλησιών από το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Αβανταδόρος της Ρωσσοτουρκικής συμπαιγνίας έναντι του Πατριαρχείου δεν είναι μόνον αυτός ούτος ο εκπρόσωπος του Προέδρου Πούτιν, αλλά και ο γνωστός ανθέλληνας Μητροπολίτης Μπορισμπόλ Αντώνιος της Αυτόνομης Εκκλησίας στην Ουκρανία του Πατριαρχείου Μόσχας υπό τον Μητροπολίτη Ονούφριο.

Είναι ο ίδιος επίσκοπος που μίλησε με ανθελληνική λύσσα όταν δόθηκε η Αυτοκεφαλία στην Εκκλησία της Ουκρανίας.

Οι δηλώσεις του εκπροσώπου τύπου του Προέδρου Πούτιν ήταν τόσο προκλητικές, ώστε εξανάγκασαν τον κ. Κουμουτσάκο να κάνει δηλώσεις με τις οποίες τις χαρακτήρισε ως σχεδόν -αλήθεια τι το ήθελε αυτό το σχεδόν;- εχθρικές.

Και η μεν Ρωσσία έρριξε και το τελευταίο φύλλο συκής έναντι του Ελληνισμού.

Διευκρινίζω, πάντως, με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, ότι ουδόλως με εκπλήττει το ότι ο Πρόεδρος Πούτιν ενεργεί σε βάρος των εθνικών μας συμφερόντων και σε βάρος του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Πρόεδρος της Ρωσσικής Ομοσπονδίας είναι και -ως εικός- προάγει τα συμφέροντα της πατρίδας του και της Εκκλησίας του και όχι της δικής μας πατρίδας και του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Αν επιμένω να συζητώ το θέμα είναι γιατί διαπιστώνω την απαράδεκτη στάση των Ρωσσολάγνων. 

Και των εξωνημένων και των αφελών.

Δεν έχει νόημα -για να μην πω ότι είναι προδοτικό- να έχεις λαγνεία για μια ξένη πατρίδα.

Πολλώ μάλλον όταν αυτή η χώρα έχει συμφέροντα τα οποία -κατά το πλείστον- είναι εχθρικά έναντι του Ελληνισμού, επειδή ταυτίζονται με τα συμφέροντα της Τουρκίας.

Να ελπίζουμε, άραγε, ότι οι Ρωσσολάγνοι θα συνέλθουν; 

Ανεδαφικό. 

Οι μεν εξωνημένοι θα γράφουν όσα τους υπαγορεύει ο εργοδότης τους. 

Όσο για τους αφελείς που πιστεύουν σε “ορθόδοξο τόξο”, σε “ξανθό γένος”, σε συνωμοσιολογίες και σε άλλα παρδαλά “τί φω και τι λαλήσω;” 

Πώς να τους αφαιρέσεις την φιάλη οξυγόνου της συνωμοσιολογίας και της τρομολαγνείας με την οποία αναπνέουν;

No comments:

Post a Comment