Wednesday, July 22, 2020

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΛΑΔΕΛΦΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ


ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΛΑΔΕΛΦΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Είναι γνωστή η ορθόδοξη θέση του Πατριαρχείου Βουλγαρίας για τον Οικουμενισμό, για τους ατελέσφορους οικουμενιστικούς διαλόγους, για το ΠΣΕ και για την Σύνοδο της Κρήτης.

Η στάση που τηρεί τώρα για την επικείμενη βεβήλωση της Αγίας Σοφίας είναι σύμφωνη με την ορθόδοξη πίστη και παράδοση.

Προσφέρει ειλικρινή βοήθεια στο Οικουμενικό Πατριαρχείο χωρίς να νοθεύει την φωνή συμπαράστασης με αναφορά στο Ουκρανικό, όπως δυστυχώς κάνει η αφιλάδελφη Εκκλησία της Ρωσσίας.

Προκαλούν αφάνταστη πικρία και αφόρητο σκανδαλισμό οι πρόσφατες γεμάτο δηλητήριο δηλώσεις του Σεβ. Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνα για την βεβήλωση της Αγίας Σοφίας. 

Ο Σεβασμιώτατος προσποιείται ότι δήθεν γνοιάζεται για την ενότητα και την ενιαία φωνή της Ορθοδόξου Εκκλησίας, ενώ στην πραγματικότητα βρίσκει την ευκαιρία να ξεράσει χολή και ξύδι εναντίον του Οικουμενικού Πατριαρχείου ως θεσμού και να εμπαίξει και να λοιδορήσει την εμπερίστατη κατάσταση που βρίσκεται τώρα.

Αντίθετα το παραδοσιακό και αντιοικουμενιστικό Πατριαρχείο της Βουλγαρίας γνωρίζει ότι “καιρός παντί πράγματι” και πονεί και διαμαρτύρεται έντονα -όπως όλοι οι παραδοσιακοί Ορθόδοξοι- για την βεβήλωση της Αγίας Σοφίας.

Να ελπίσουμε, άραγε, ότι ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος αντιλαμβάνεται πώς συμπεριφέρονται έναντι του Πατριαρχείου οι αληθινοί αντιοικουμενιστές ή θα συνεχίσει να τους πικραίνει και να τους κατασκανδαλίζει καθημερινά με τα παντοειδή οικουμενιστικά έκτροπα στα οποία συστηματικά επιδίδεται;

No comments:

Post a Comment