Thursday, July 23, 2020

ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ


ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Ξημέρωσε η αποφράδα ημέρα της 24ης Ιουλίου 2020.

Σήμερα ο βάρβαρος Αγαρηνός βεβηλώνει τα Άγια των Αγίων της Ορθοδοξίας, την Αγία Σοφία.

Οι όπου γης Ορθόδοξοι και ιδιαίτερα οι όπου γης Έλληνες θρηνούν για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Η Εκκλησία ενορχηστρώνει την αντίδραση εναντίον της απόφασης του Ερντογάν από άκρου σε άκρο του Ελληνισμού.

Από την Κρήτη μέχρι τη Θράκη και από την Κέρκυρα μέχρι την Κύπρο και την ανά την υφήλιο ομογένεια, οι Ιεράρχες κάλεσαν τους πιστούς να συμμετάσχουν σε αργυπνίες, Παρακλήσεις, Χαιρετισμούς και πένθιμες κωδωνοκρουσίες για να αποτρέψει ο Χριστός και η Υπεραγία Θεοτόκος την βεβήλωση.

Οι πιστοί κλήθηκαν από τους πνευματικούς τους πατέρες σε μετάνοια, αγρυπνία και προσευχή. Πάντοτε, όταν πλάκωναν εθνικές συμφορές, οι πιστοί προσέφευγαν εν μετανοία στον Χριστό και στην Παναγία για να σώσει το ευλογημένο μας Γένος.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος, ο Πατριάρχης Αντιοχείας Ιωάννης, ο Πατριάρχης Βουλγαρίας Νεόφυτος, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος, ο Πατριάρχης Σερβίας Ειρηναίος, ο Πατριάρχης Ρωσσίας Κύριλλος, οι Αρχιεπίσκοποι Κρήτης Ειρηναίος, Αυστραλίας Μακάριος, Αμερικής Ελπιδοφόρος, Καναδά Σωτήριος και Θυατείρων Νικήτας και εκατοντάδες Ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος, του Οικουμενικού Πατριαρχείου και άλλων Ορθοδόξων Εκκλησιών έκαναν δηλώσεις, εξέδωσαν ψηφίσματα, έγραψαν άρθρα, κάλεσαν τον λαό σε αγρυπνία, νηστεία, προσευχή και μετάνοια, έδωσαν εντολή να ηχήσουν πένθιμες κωδωνοκρουσίες κτλ..

Η Εκκλησία ήταν πάντοτε στην εμπροσθοφυλακή όλων των αγώνων του έθνους μας. Τώρα, πολλώ μάλλον, οι Ιεράρχες μας πρωτοστατούν στον αγώνα να μη μετατραπεί η Αγία Σοφία σε τζαμί, αφού η Μεγάλη Εκκλησία της του Θεού Σοφίας είναι το παλλάδιο της Ορθοδοξίας.

No comments:

Post a Comment