Tuesday, July 21, 2020

ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΣΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ, ΑΡΙΘΜΟΣ 121


ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΣΙΑ
________

Ορθόδοξη Μαρτυρία, Έκδοση Παγκυπρίου Συλλόγου Ορθοδόξου Παραδόσεως “Οι φίλοι του Αγίου Όρους”, Αριθμός 121 Άνοιξη - Καλοκαίρι 2020, σς. 112.

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Το αφιέρωμα του περιοδικού 121 της “Ορθόδοξης Μαρτυρίας”, έκδοσης του Παγκυπρίου Συλλόγου Ορθοδόξου Παραδόσεως “Οι Φίλοι του Αγίου Όρους”, είναι “Απόστολοι και Εκκλησία”. 

Περιέχει 17 άρθρα που έγραψαν Καθηγητές πανεπιστημίου, Διδάκτορες θεολογίας και Φιλοσοφίας, κληρικοί και λαϊκοί αρθρογράφοι πολλοί από τους οποίους είναι γνωστοί στο Πανελλήνιο.

Το περιοδικό “Ορθόδοξη Μαρτυρία” δομείται σταθερά σε τρεις ενότητες.

Το πρώτο μέρος, που επιγράφεται “Από την Ορθόδοξη πνευματική ζωή”, περιλαμβάνει εορτολογικά κείμενα, αποσπάσματα από την πατερική σοφία, ιεραποστολικά θέματα και κείμενα της επικαιρότητας.

Για το δεύτερο μέρος -το αφιέρωμα- αναφερθήκαμε πιο πάνω συνοπτικά.

Το τρίτο μέρος αναφέρεται σε σχόλια της εκκλησιαστικής επικαιρότητας και Βιβλιοκρισίες, που συντάσσει ο εκδότης του περιοδικού κ. Ανδρέας Κυριακού, στον οποίο ανήκει η ευθύνη και ο κόπος της έκδοσης.

Το τεύχος θα το βρείτε αναρτημένο στην ιστοσελίδα της "Ορθόδοξης Μαρτυρίας"  http://www.orthodoximartyria.com/periodiko/121_Spring_Summer_2020.pdf

No comments:

Post a Comment