Monday, November 25, 2019

ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ, ΑΡΑΓΕ, ΟΙ ΡΩΣΣΟΛΑΓΝΟΙ ΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΜΟΣΧΑΣ;


ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ, ΑΡΑΓΕ, ΟΙ ΡΩΣΣΟΛΑΓΝΟΙ ΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΜΟΣΧΑΣ;

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Στην αμέσως προηγούμενη ανάρτηση παραθέσαμε ρεπορτάζ της ιστοσελίδας “Ρομφαία” αναφορικά με τις απειλές του Πατριαρχείου Μόσχας σε βάρος του Πατριαρχείου της Αλεξανδρείας μετά την συνοδική απόφαση των Ιεραρχών του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας να αναγνωρίσουν την Αυτοκεφαλία της Ουκρανίας. 

Αντιλαμβάνονται οι Ρωσσολάγνοι τι σημαίνουν οι δηλώσεις του αξιωματούχου της Εκκλησίας της Ρωσσίας;

Το Πατριαρχείο Μόσχας θα κάνει εισπήδηση στην ήπειρο της Αφρικής, που βρίσκεται υπό την Δικαιοδοσία του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, και θα δημιουργήσει Ρωσσικές Εξαρχίες, για να ποιμαίνουν τους Ρώσσους πιστούς -και όχι μόνον- που ζουν στην Αφρικανική ήπειρο.!!!

Το ίδιο -άλλωστε- πράττει το Πατριαρχείο Ρωσσίας στην Τουρκία, όπου διαβιούν πολλοί Ρώσσοι, μετά την εκχώρηση Αυτοκεφαλίας στην Ουκρανία, από το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Το οικουμενιστικό Πατριαρχείο Ρωσσίας κάνει συνεχώς εισπηδήσεις και συμπεριφέρεται λες και η Τουρκία είναι κανονικό έδαφος του Πατριαρχείου Μόσχας.

Και το μεν Πατριαρχείο της Ρωσσίας είναι ενεργούμενο της εξωτερικής πολιτικής της Ρωσσικής Ομοσπονδίας.

Ποιος παραξενεύεται για την στάση του;

Οι δικοί μας Ρωσσολάγνοι όμως;

Ούτε είδαν, ούτε άκουσαν, ούτε έγραψαν, ούτε είπαν κάτι για τις συνεχείς εισπηδήσεις του Πατριαρχείου Ρωσσίας στο κανονικό έδαφος του Οικουμενικού Πατριαρχείου παρά τις εμπεριστατωμένες καταγγελίες του Σεβ. Πισιδίας κ. Σωτήριου.

Ψύχωση πραγματική, σε βαθμό υστερίας, για την εισπήδηση του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως στην Ουκρανία.

Ούτε λέξη, όμως, για τις συνεχείς εισπηδήσεις του Πατριαρχείου Μόσχας στο κανονικό έδαφος του Οικουμενικού Πατριαρχείου και σε άλλες Ορθόδοξες Εκκλησίες.

Η πολιτική των δύο μέτρων και των δύο σταθμών δείχνει συνέπεια και αγάπη προς τον Χριστό και την Εκκλησία Του;

No comments:

Post a Comment