Thursday, November 7, 2019

ΘΕΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΑΣΥΝΑΡΤΗΣΙΕΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ κ. ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ


ΘΕΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΑΣΥΝΑΡΤΗΣΙΕΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ κ. ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Είπε ο ανεκδιήγητος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος: 

«Δεν μπορώ να δεχτώ κάποιον που αρνείται την προσφορά σε πρόσφυγες και μετανάστες. Για μένα αυτός δεν είναι ούτε Έλληνας ούτε Ορθόδοξος. Η Ορθοδοξία περιθάλπει όποιον άνθρωπο από όπου και αν είναι. Αυτό σημαίνει Χριστός. Όσο θα κηρύττουμε τον Χριστό αυτό θα το κάνουμε πράξη» υπογράμμισε στον ραδιοσταθμό Alpha ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνάτιος.

Συμπλήρωσε ότι «στους πρόσφυγες και τους μετανάστες είναι ο Χριστός σήμερα. Αυτόν τον Χριστό διδάσκουμε… Θα είμαστε υπόλογοι αν δεν τον υποδεχτούμε. Μόνο με αυτόν τον Χριστό μπορούμε να γιορτάσουμε πραγματική Ανάσταση το Πάσχα».

«Όταν είδα να ανοίγουν παρεκκλήσια στα νησιά για να μπουν οι άνθρωποι, ήταν η αγιότερη πράξη που υπήρξε. Ακόμα και την φυσική εικόνα, το ξύλο, όπου και αν την βρούμε, θα την πάρουμε, θα την καθαρίσουμε και θα την βάλουμε σε ένα καλό σημείο του σπιτιού μας. Έτσι είναι και ο άνθρωπος. Βεβαίως έχει πόνο, κόπο. Όσο και αν μας λοιδόρησαν εμάς τους Έλληνες, δικαίως τώρα στρέφουν όλοι τα μάτια και λένε ότι οι Έλληνες είναι άνθρωποι» ανέφερε ο κ. Ιγνάτιος."

Αυτό που με χαραποιεί είναι ότι, με αυτές και παρόμοιες δηλώσεις για θεολογικά θέματα, υποσκάπτει καίρια την υποψηφιότητά του για τον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο, όταν κενώσει, ο μεταπατερικός Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος.

Φαίνεται ότι ο Σεβ. Δημητριάδος δεν κατανοεί -ή το πιο πιθανόν προσποιείται ότι δεν κατανοεί- ότι δεν έχουμε να κάνουμε με πρόσφυγες, αλλά με λαθρομετανάστες που έρχονται στην πατρίδα μας βάσει σχεδίου για να αλλοτριώσουν τον εθνικό ιστό της.

Αν συνεχιστεί αυτή η ανεξέλεγκτη μαζική ροή μουσουλμάνων λαθρομεταναστών το τέλος της Ελλάδας είναι μαθηματικά εξασφαλισμένο.

Είναι εξωφρενικό ένας επίσκοπος να μην μπορεί να κατανοήσει ότι άλλο φιλανθρωπία και άλλο να βοηθάς τους εισβολείς λαθρομουσουλμάνους να καταστρέψουν τον Ελληνορθόδοξο χαρακτήρα της πατρίδας σου.

Άλλωστε, Σεβασμιώτατε, ο πρώτος που θα πληγεί με την μαζική εισβολή μουσουλμάνων λαθρομεταναστών στην Ελλάδα είναι -ως εικός- η Ορθόδοξη Εκκλησία.

Το κατανοείτε αυτό, δεν είναι έτσι;

1 comment:

  1. Σήμερα μνημόνευσε και ο Αλεξανδρείας τον Ουκρανίας Επιφάνιο. Ούτε "αναγνωρίσεις" ούτε λοιπές σαχλαμάρες. Θεολογικοτατα και κανονικότητα. Δόξα σοι ο Θεός...

    ReplyDelete