Tuesday, November 5, 2019

ΟΧΙ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΤΕ! ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΑΞΙΟΣ ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΩΝ ΕΝΔΟΞΩΝ ΠΡΟΚΑΤΟΧΩΝ ΣΑΣ!


ΟΧΙ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΤΕ! ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΑΞΙΟΣ ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΩΝ ΕΝΔΟΞΩΝ ΠΡΟΚΑΤΟΧΩΝ ΣΑΣ!

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε στο ιστολόγιο “Φως Φαναρίου”:

“Να είστε ήσυχοι ότι εμείς εδώ φυλάττουμε τις Θερμοπύλες. Να μην ανησυχείτε για το Πατριαρχείο μας, μόνο να προσεύχεστε γι’ αυτό, για όλους μας όσοι διακονούμε τα όσια και τα ιερά του Γένους μας, σε αυτόν τον ιστορικό τόπο, την πόλη αυτή των πατέρων μας”, είπε ο Παναγιώτατος στη σύντομη ομιλία του και συνέχισε: “Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να είμαστε άξιοι απόγονοι ενδόξων προγόνων. Δεν είναι πάντοτε εύκολες οι συνθήκες, και αυτό το γνωρίζετε, αλλά αγωνιζόμεθα για να κάνουμε εκάστοτε το καλύτερο δυνατό”. 

Όχι Παναγιώτατε! Λυπούμεθα να παρατηρήσουμε ότι δυστυχώς δεν κάνετε ότι μπορείτε για να είστε άξιος απόγονος των ενδόξων Αγίων προκατόχων σας.

Αν κάνατε ότι μπορούσατε “για το εκάστοτε καλύτερο δυνατόν”, όπως ισχυρίζεστε 

1.) Δεν θα χειροτονούσατε κατά συρροήν Οικουμενιστές, νεωτεριστές ή και διαβεβλημένα πρόσωπα ως κληρικούς και δη ως επισκόπους.

Η δικαιολογία ότι “ξέρετε αυτούς έχω αυτούς εκλέγω και αυτούς χειροτονώ” δεν ευσταθεί, επειδή, αν δεν υπάρχουν κατάλληλα πρόσωπα στο κλίμα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, σίγουρα υπάρχουν τουλάχιστον δύο περίπου εκατοντάδες παραδοσιακοί και αδιάβλητοι Αρχιμανδρίτες στην Εκκλησία της Ελλάδος με τους οποίους θα μπορούσατε να καλύψετε όλες τις ανάγκες του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

2.) Και ως να μην έφτανε ότι χειροτονείτε κατά συρροήν επισκόπους με λειψή πίστη, οι πλείστοι από τους οποίους δεν έχουν καν τα απολύτως απαραίτητα προσόντα για να στέκονται μπροστά στο άγιο θυσιαστήριο, τώρα αρχίσατε να προωθείτε την Αγιοκατάταξη πλανεμένων, Θεομπαικτών και φαύλων προσώπων. 

Σίγουρα μπορείτε να κάνετε κάτι καλύτερο από αυτό για να αποδειχτείτε άξιος απόγονος των ένδοξων προκατόχων σας.!

3.) Προπαντός! Δεν σας διαφεύγει, Παναγιώτατε, ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία παραπαίει κυριολεκτικά τα τελευταία 120 χρόνια, επειδή ο δριμύς χειμών της παναίρεσης του Οικουμενισμού έχει διαβρώσει τα πάντα. 

Αν είσαστε άξιος απόγονος των ένδοξων Αγίων προκατόχων σας Οικουμενικών Πατριαρχών θα κάνατε αυτό που έκαναν οι Άγιοι Πατριάρχες που εκλέισαν τον Θρόνο της Κωνσταντινουπόλεως, κάθε φορά που οι αιρέσεις χτυπούσαν την Εκκλησία. 

Θα συγκαλούσατε πάραυτα και αμελλητί Οικουμενική Σύνοδο για να καταδικάσει τον Οικουμενισμό, να αναθεματίσει τους κεκοιμημένους πρωταγωνιστές του και να καθαιρέσει και να αφορίσει τους εν ζωή αρχηγέτες του.

Αφού, λοιπόν, 

1.) και διαβεβλημένα πρόσωπα και Οικουμενιστές εκλέγετε και χειροτονείτε κατά συρροήν, 

2.) και φαύλους και πλανεμένους προωθείτε για Αγιοκατάταξη, 

3.) και προπαντός συνεχώς προωθείτε, αντί να πρωτοστατήσετε για να καταδικαστεί η παναίρεση του Οικουμενισμού,

συμπεραίνεται αβίαστα ότι δεν είστε άξιος απόγονος των ένδοξων προκατόχων σας Αγίων Πατριαρχών.

Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι δεν έχετε την δυνατότητα να αποδειχτείτε ο πιο σπουδαίος Πατριάρχης των τελευταίων αιώνων.

1.) Έχετε κάθε ευχέρεια να αναχαιτίσετε τους νεωτερισμούς στο κλίμα του Οικουμενικού Πατριαρχείου τουλάχιστον, αλλά και επέκεινα. 

2.) Έχετε κάθε ευχέρεια να συγκαλέσετε Οικουμενική Σύνοδο για να καταδικάσει την παναίρεση του Οικουμενιμού. 

3.) Έχετε κάθε ευχέρεια να επιλέγετε άξιους επισκόπους για να καλύψετε τις ανάγκες του Οικουμενικού Πατριαρχείου, από τον κατάλογο προς αρχιερατεία της Εκκλησίας της Ελλάδος. 

4.) Έχετε κάθε ευχέρεια να μην προωθείτε φαύλους και πλανεμένους ως Αγίους της Εκκλησίας.

Προσευχόμαστε ο Άγιος Θεός να σας φωτίσει να πράξετε το επιβεβλημένο καθήκον σας.

3 comments:

  1. Ξεφεύγετε. Ποιος είστε εσείς που με τόση εύκολα από έναν καναπέ και τον υπολογιστή αποκαλείται έναν πατριάρχη ανάξιο, αιρετικό κλπ. Πώς μπορείτε να τοποθετείτε τον εαυτό σας πάνω από προκαθημένους, οικουμενικές συνόδους, πάνω από όλη την εκκλησία όλη;

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ανόητο και αθεολόγητο σχόλιο κ. Τσόμπο που δεν χρήζει απάντησης.

      Delete
  2. Κύριε Τελεβάντο, δε θα αναφερθώ στο θέμα του Πατριάρχη, τον οποίο και ανάξιο και αιρετιζοντα δύναμαι να αποκαλέσω και συμφωνώ εις τοιαύτους χαρακτηρισμους.
    Ποίοι όμως είναι οι πλανεμενοι που προωθούνται για αγιοκατάταξη; εννοείται, μόνο το γέροντα της Βατοπεδίου, για τον οποίο δεν έχω άποψη καθώς δεν έχω μελετήσει σχετικά άρθρα, ή έχετε κατά νου και κάποιους άλλους; Όπως πχ κάποιον απ αυτούς για τους οποίους προσφάτως ανακοινώθηκε αγιοκατάταξη;

    ReplyDelete