Sunday, November 17, 2019

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΩΝ ΕΜΜΟΝΩΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ


ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΩΝ ΕΜΜΟΝΩΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Του θεολόγου κ. Ανδρέα Κυριακού
===== 

Το απόγευμα της Δευτέρας, 12ης τρέχοντος, ο Οικουμενικός Πατριάρχης επισκέφθηκε το Παπικό μοναστήρι Νοτρ Νταμ ντε Σαιν Ρεμύ στη Ροσφόρ του Βελγίου. 

Τον υποδέχθηκε φιλοφρόνως ο επικεφαλής της εν λόγω μονής κ. Ζιλμπέρ Ντεγκρό μετά πολλών άλλων κακοφρόνων Παπικών αξιωματούχων μοναστηριών του Βελγίου, αλλά και της Γαλλίας, εν οις και του διαβόητου Παπικού μοναστηριού του Σεβετόν (αυτού που εκδίδει το περιοδικό ΙΡΕΝΙΚΟΝ που στάζει χολήν κατά του Αγίου Γρηγόριου του Παλαμά). 

Μετά την υποδοχή του Παναγιώτατου τελέστηκε λατινικός Εσπερινός από τους Παπικούς «κληρικούς» παρόντος, επι θρόνου υψηλού, του Οικουμενικού Πατριάρχου και παρισταμένης της συνοδείας αυτού. 

Ούτως έχουσι τα γεγονότα. Η θεολογία του Μπαλαμάντ (περί «αδελφής Εκκλησίας της πρεσβυτέρας Ρώμης») αλλά και η μετ’ αλυγίστου επιμονής επιβεβαίωση και προσυπογραφή, κάθε στιγμή και κάθε ώρα, του κακώνυμου 6ου άρθρου της Συνάξεως του Κολυμβαρίου (για όσους έχουν επιλεκτική μνήμη, αυτού που μιλά για «ετερόδοξες Εκκλησίες και Ομολογίες»). 

Κανονικές συμπροσευχές χωρίς καμμία αναστολή, εις πείσμα των ιερών κανόνων, που μιλάνε για αφορισμό των κληρικών όλων των βαθμών, αν αυτοί συμπροσεύχονται μετά των αιρετικών (Κανών με΄ των Αγίων Αποστόλων). 

Πού ζήτε; αναφωνούν οι Οικουμενιστές. Τώρα ο κόσμος άλλαξε. Αλλάξαν οι καιροί. Οι αιρετικοί ΔΕΝ είναι αιρετικοί σύμφωνα με την θεολογία του αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου. 

Ας λέει ό,τι θέλει η Αγία Γραφή. Ας σημειώνει το βιβλίο των Παροιμιών: «Μη μέταιρε όρια αιώνια α έθεντο οι πατέρες σου» (Παρ. κβ΄28). Ας λένε ότι θέλουν οι Άγιοι Πατέρες, όπως ο Άγιος Αθανάσιος ο Μέγας, ο Άγιος Μάρκος ο Ευγενικός κ.ο.κ. 

Αυτή είναι, δυστυχώς, η μαρτυρία(!!!) που δίδει το Οικουμενικό Πατριαρχείο, προεξάρχοντος της οικουμενιστικής πανηγύρεως του Παναγιωτάτου. 

Πώς να μην καταπατούν του ιερούς κανόνες οι υφιστάμενοί του,πώς να μην αμιλλώνται αλλήλους οι Οικουμενιστές του Θρόνου σε αντορθόδοξες κορώνες σε όλα τα μήκη και πλάτη της Υφηλίου; Πώς να μην τους συναγωνίζονται κάθιδροι και ασθμαίνοντες οι οικουμενιστές της Μόσχας και των άλλων οικουμενιστικών Ορθοδόξων Εκκλησιών;

No comments:

Post a Comment