Sunday, November 17, 2019

ΚΑΝΕΙ Ο ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ ΕΦΡΑΙΜ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΙΟΥ ΤΟΥ ΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΟΥ


ΚΑΝΕΙ Ο ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ ΕΦΡΑΙΜ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΙΟΥ ΤΟΥ ΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΟΥ

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr
====

Γυρίσματα για τηλεοπτική σειρά στην Ι. Μ. Βατοπαιδίου

«Υπάρχει κανονιστική διάταξη της Ιεράς Κοινότητας που απαγορεύει την κινηματογράφηση εντός της μοναστικής πολιτείας και ουδέποτε έχει δοθεί άδεια για γυρίσματα. Έχουν κατά καιρούς ζητήσει τέτοια άδεια οι μεγαλύτεροι τηλεοπτικοί σταθμοί του κόσμου και διεθνούς εμβέλειας κινηματογραφικές εταιρείες και σε κανέναν δεν επιτράπηκε η λήψη πλάνων από την περιοχή. Eίτε, λοιπόν, οι πληροφορίες δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, είτε αν έχουν γίνει γυρίσματα, αυτά έχουν τραβηχτεί λάθρα. Σήμερα μπορεί κανείς εύκολα να πάρει πλάνα από οπουδήποτε, με ένα κινητό τηλέφωνο, ακόμη και με ειδικά στυλό που έχουν προσαρμοσμένες κάμερες», αναφέρει ο αναπληρωτής διοικητής του Αγίου Όρους Αρίστος Κασμίρογλου.

Ποιος δουλεύει ποιον;

Είναι ολοφάνερο πως γυρίστηκαν σκηνές με ηθοποιούς στην Ι. Μ. Βατοπαιδίου, τραβώντας πλάνα από όλο το μοναστήρι και τα κειμήλια του. Εύκολα εντοπίζει κανείς στο Youtube τις εν λόγω σκηνές για τηλεοπτική σειρά της Κυπριακής τηλεόρασης.

Διερωτάται λοιπόν κανείς:

Γιατί έδωσε «ευλογία» να γυριστεί τηλεοπτική σειρά, ο καθηγούμενος της Ι.Μ. Βατοπαιδίου Εφραίμ, χωρίς να λάβει την απαραίτητη έγκριση από την Ιερά Κοινότητα, όπως λέει ο κ. Κασμίρογλου;

1 comment: