Friday, November 22, 2019

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΡΗΞΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗΣ ΟΙΚΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ


ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΡΗΞΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗΣ ΟΙΚΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====
Το περιστατικό είναι πολύ πιο ανησυχητικό από ότι φαίνεται.
Αν μεν οι δράστες είναι κατευθυνόμενοι από την Τουρκική αστυνομία -με άλλα λόγια από τον Ερντογάν- δεν θα αποκαλυφθούν ποτέ.
Αν η διάρρηξη είναι εντολή του Ερντογάν προβληματίζει ότι οι δράστες δεν αφαίρεσαν κάτι από την οικία του Παναγιώτατου. 

Γιατί δεν αφαίρεσαν κάτι για να ρίξουν στάχτη στα μάτια ότι είναι κοινοί διαρρήκτες;
Δεν ξέρουμε, όμως, σε τι αποσκοπούσαν.
Απλά να τρομοκρατήσουν τον Πατριάρχη και να του υπενθυμίσουν ότι μπορεί να έχει το κεφάλι στους ώμους του μόνον εφόσον οι ίδιοι το επιτρέπουν; 
Ως γνωστόν ο Πατριάρχης διαμένει μόνος στην αφρούρητη πατριαρχική οικία με την οικονόμο του και ως εκ τούτου είναι ευάλωτος σε κάθε επιβουλή.

Υπάρχει μεν ιδιωτική ασφάλεια στο σύμπλεγμα των κατοικιών που ανήκει και η πατριαρχική οικία, αλλά αυτό προφανώς κάνει τα πράγματα ακόμη πιο ύποπτα.
Μήπως οι δράστες φωτογράφισαν σημαντικά έγγραφα του Πατριάρχη ή εγκατέστησαν υψηλής τεχνολογίας κοριούς στην πατριαρχική οικία;
Μήπως άφησαν δηλητηριώδη αέρια ή άλλα δηλητήρια στην πατριαρχική οικία;
Ελπίζουμε ο Παναγιώτατος να μην κατέλυσε στην πατριαρχική οικία το βράδυ της διάρρηξης και να μην επιστρέψει στην πατριαρχική οικία πριν διασφαλιστούν τα πάντα και οπωσδήποτε η ασφαλής φρούρηση της οικίας του.
Αν πάλιν δεν είναι ο Ερντογάν πίσω από αυτή την ιστορία ποιοι άλλοι μπορεί να είναι οι δράστες της διάρρηξης, αφού δεν αφαίρεσαν από την οικία του Παναγιώτατου το παραμικρό;
Τρέμουμε ακόμη και στην σκέψη ποιοι άλλοι απειλούν τόσο ανοιχτά ακόμη και την ζωή του Πατριάρχη…
Ορθότατα, λοιπόν, έδειξε άμεσο ενδιαφέρον ο ΥΠΕΞ κ. Ν. Δένδιας και δεν αμφιβάλλουμε ότι θα κάνει όλες τις δέουσες παραστάσεις στην Τουρκία για να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία του Παναγιώτατου.

No comments:

Post a Comment