Wednesday, November 6, 2019

ΤΟ ΛΥΝΤΣΑΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΓΟΡΤΥΝΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΑΜΕΙΩΤΗ ΣΦΟΔΡΟΤΗΤΑ


ΤΟ ΛΥΝΤΣΑΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΓΟΡΤΥΝΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΑΜΕΙΩΤΗ ΣΦΟΔΡΟΤΗΤΑ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Γράφει ο συντάκτης της στήλης “Αλάθητο” στην ιστοσελίδα “Ρομφαία”: 

Ποιος Μητροπολίτης το 2014 ζητούσε εμμέσως πλην σαφώς την καθαίρεση του Οικουμενικού Πατριάρχη: «Συμπροσευχή κληρικού με παπικούς επισύρει ποινή καθαιρέσεως» έλεγε χαρακτηριστικά από άμβωνος! Για να σας βοηθήσω πάντως, στο κομοδίνο του έχει μόνο την Παλαιά Διαθήκη!”

Το λυντσάρισμα του παραδοσιακού Μητροπολίτη Γόρτυνος κ. Ιερεμία συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.

Τι θέλει να μας πει ο “Αλάθητος” (τρομάρα του!);

Ότι ο Σεβ. Γόρτυνος Ιερεμίας είναι ασυνεπής, σήμερα, όταν υποστηρίζει την Αυτοκεφαλία της Ουκρανίας, επειδή στο παρελθόν ζητούσε την καθαίρεση του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου για τα οικουμενιστικά του έκτροπα.

Όσα καταλάβει, τόσα λέγει κάποιος.

Ο Σεβ. Γόρτυνος είναι ένας γνήσια αντιοικουμενιστής και γνήσια παραδοσιακός Ιεράρχης και είναι πολύ φυσικό να ζητά την καταδίκη του Οικουμενισμού και των παραβατών των Ιερών Κανόνων.

Το ότι υποστηρίζει την Αυτοκεφαλία της Ουκρανίας, όμως, δεν έχει καμμιά σχέση με τον πόλεμο κατά του Οικουμενισμού.

Ουκρανικό και Οικουμενισμός δεν σχετίζονται. 

Ορισμένοι που αποβλέπουν σε αλλότριους στόχους παρουσιάζουν το Ουκρανικό ως θέμα Οικουμενισμού. 

Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι λένε την αλήθεια.

Ο Σεβ. Γόρτυνος συζήτησε το Ουκρανικό, όχι μόνον με τους πολέμιους της Ουκρανικής Αυτοκεφαλίας, αλλά και με τους υποστηρικτές της. 

Όπως μας πληροφορεί, εντρύφησε στις αναλύσεις του Σεβ. Ναυπάκτου -τον οποίο αείποτε χαρακτήριζε τον ισχυρό θεολογικό νου της Ιεραρχίας-, αλλά και συζήτησε το θέμα εν εκτάσει με τον Καθηγητή κ. Βλάσιο Φειδά, τον θεολογικό νου του Αυτοκεφάλου της Ουκρανίας. 

Κατόπιν πολύωρης και επίμονης συζήτησης κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Αυτοκεφαλία της Ουκρανίας είναι έγκυρη και γι’ αυτό αποφάσισε να την υποστηρίξει.

Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι ο Σεβασμιώτατος έπαυσε να είναι αντιοικουμενιστής και ότι εγκρίνει καθ’ οιονδήποτε τρόπο τα οικουμενιστικά έκτροπα, όπου αυτά συμβαίνουν, και ότι σταμάτησε να ζητά την καταδίκη των παρανομούντων Οικουμενιστών.

Ας σταματήσει, επιτέλους, το λυντσάρισμα των παραδοσιακών Ιεραρχών και άλλων κληρικών.

No comments:

Post a Comment