Friday, November 1, 2019

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΡΑΚΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ ΟΤΙ ΟΙ ΣΕΒ. ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΚΥΘΗΡΩΝ ΘΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ


ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΡΑΚΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ ΟΤΙ ΟΙ ΣΕΒ. ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΚΥΘΗΡΩΝ ΘΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Ελπίζουμε να μην αληθεύει η είδηση της αμέσως προηγούμενης ανάρτησης, που είδαμε στην ιστοσελίδα “Ορθόδοξο Βήμα”, ότι οι αντιοικουμενιστές Ιεράρχες Κυθήρων Σεραφείμ και Πειραιώς Σεραφείμ θα αποστείλουν -εντός των επομένων ημερών- κοινή επιστολή στους Ορθόδοξους Προκαθημένους με στόχο να συγκληθεί Πανορθόδοξη Σύνοδος για να επιληφθεί του Ουκρανικού, έστω και με την απουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη.!!!

1.) Καταρχήν για ποιο λόγο έγινε παρασυναγωγή και τυρεία των δύο Ιεραρχών, πίσω από τη πλάτη της Ιεραρχίας, για να προβούν σε ενέργεια, η οποία 

2.) Προσβάλλει ευθέως τους άλλους 80 Ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος.

3.) Αν ήθελαν να ζητήσουν την σύγκληση Πανορθόδοξης Συνόδου όφειλαν να το πράξουν θεσμικά μέσω της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος. 

Αν το ένα τρίτο των Ιεραρχών ζητήσει έκτακτη Σύνοδο της Ιεραρχίας ο Αρχιεπίσκοπος -βάσει του Καταστατικού της Εκκλησίας της Ελλάδος- είναι υποχρεωμένος να την συγκαλέσει.

4.) Στην συνέχεια γιατί δεν απηύθυναν αυτή την επιστολή θεσμικά μέσω της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και την στέλλουν εξ ιδίων παραγνωρίζοντας τόσο προκλητικά και τον Προκαθήμενο και την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος;

5.) Ποιο δικαίωμα έχουν δύο Ιεράρχες να απευθύνονται στους Ορθόδοξους Προκαθημένους και να τους καλούν να συγκαλέσουν Πανορθόδοξη Σύνοδο; 

Μήπως καταργήθηκε το συνοδικό πολίτευμα της Εκκλησίας και ο κάθε Ιεράρχης κινείται εξωθεσμικά;

6.) Αλλά το όντως τρομερό είναι ότι θα ζητήσουν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του κ. Θεοχάρη, να συγκληθεί Πανορθόδοξη Σύνοδος ακόμη και χωρίς την συμμετοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη ή και του Προκαθημένου της Εκκλησίας της Ελλάδος στην οποία ανήκουν οι δύο Ιεράρχες.!!!

Δηλαδή κατήργησαν τον θεσμό του Οικουμενικού Θρόνου, αλλά και του Προκαθημένου της Εκκλησίας της Ελλάδος.!!!

Αλήθεια! Με ποιο δικαίωμα καταργούν Κανόνες Οικουμενικών Συνόδων;
7.) Φυσικά γνωρίζουν ότι η πρόταση αυτή -ιδιαίτερα με τον τρόπο που διατυπώνεται- είναι βούτυρο στο ψωμί των εθνοφυλετιστών και Οικουμενιστών Ρώσσων, οι οποίοι αφενός μεν καραδοκούν να αρπάξουν το πρωτείο τιμής από το Οικουμενικό Πατριαρχείο και αφετέρου προσπαθούν να επιβάλουν με θεολογικό μανδύα τον Ρωσσικό εθνοφυλετισμό και ιμπεριαλισμό.

Προφανώς, αν πραγματοποιηθεί τέτοια Πανορθόδοξη Σύνοδος, θα απουσιάσουν οπωσδήποτε οι Εκκλησίες της Κωνσταντινουπόλεως, της Αλεξανδρείας, των Ιεροσολύμων, της Κύπρου, της Ελλάδος και της Αλβανίας, ενώ είναι λίαν αμφίβολο, ότι τα Πατριαρχεία Ρουμανίας, Γεωργίας και Βουλγαρίας θα συμμετάσχουν σε Πανορθόδοξη Σύνοδο υπό την προεδρία του Πατριάρχη Ρωσσίας ή ίσως του Πατριάρχη Αντιοχείας.

Επομένως; Η πρόταση των δύο αγωνιστών Ιεραρχών αποσκοπεί στο να αφαιρέσει την πρωτοκαθεδρία των Ορθοδόξων Εκκλησιών από το Οικουμενικό Πατριαρχείο και να την δώσει στους Ρώσσους.!!!

Ολέθρια και απολύτως αντικανονική ενέργεια η οποία προσευχόμαστε να μην πραγματοποιηθεί.

Αν -ο μη γένοιτο- τυχόν πραγματοποιηθεί, δεν χρειάζεται να είναι κάποιος προφήτης για να προφητεύσει ότι θα αποβεί πηγή μύριων κακών και κανενός καλού για την Εκκλησία της Ελλάδος και για την Ορθοδοξη Εκκλησία εν γένει.

Σας διαβεβαιώ, καλοί αναγνώστες, με κάθε ειλικρίνεια, ότι ακόμη δεν μπορώ να πιστέψω ότι οι δύο λίαν αγαπητοί στον υπογράφοντα το άρθρο αντιοικουμενιστές Ιεράρχες προτίθενται να προβούν σε μια τόσο ασύνετη και αντικανονική ενέργεια.!!!

Ο Άγιος Θεός να δώσει ποτέ να μην πραγματοποιηθεί.

No comments:

Post a Comment