Saturday, November 16, 2019

ΘΛΙΒΕΡΗ ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ ΜΕ ΠΑΠΙΚΟΥΣ


ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΗ ΣΕ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΜΕ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ ΜΕ ΠΑΠΙΚΟΥΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε στην ιστοσελίδα “Ρομφαία”:
“Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, το απόγευμα της 12ης Νοεμβρίου επισκέφθηκε το Αββαείο Notre-Dame de Saint-Rémy στο Rochefort. Τον Παναγιώτατο θερμώς υποδέχθηκε, επικεφαλής της αδελφότητας της Μονής, ο Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος Gilbert Degros μαζί με πλήθος πιστών, φίλων και επισκεπτών της Μονής.
Παρόντες στην υποδοχή ήταν και ο Ηγούμενος της Μονής του Chevetogne Dom Lambert De Vos μαζί με τους τρεις προκατόχους του και όλη την αδελφότητα, ο Πανοσιολογιώτατος Ηγούμενος της Μονής του Maredsous Bernard Lorent, καθώς και άλλοι Ηγούμενοι και Ηγούμενες γειτονικών Μονών όπως και από την Γαλλία.
Ακολούθησε ο Εσπερινός κατά τον λατινικό ρυθμό στο Καθολικό της Μονής. Στην διάρκεια του Εσπερινού ο χορός της αδελφότητας του Chevetogne έψαλε ύμνους στην ελληνική και στην σλαβονική.”
Δεν έφταναν οι υπόλοιπες οικουμενιστικές ασχημίες, που πραγματοποιήθηκαν κατά την ποιμαντορική επίσκεψη του Παναγιωτάτου στο Μπενελούξ, τώρα μαθαίνουμε ότι συμπροσευχήθηκε με τους αιρετικούς Παπικούς σε μοναστήρι του Βελγίου.
Η εμπέδωση του "λαϊκού Οικουμενισμού" με στόχο την προώθηση του Οικουμενισμού είναι υψηλή προτεραιότητα στην ατζέντα του Οικουμενικού Πατριάρχη, ο οποίος μας πικραίνει και μας σκανδαλίζει αφόρητα με τα παντοειδή οικουμενιστικά έκτροπα που μετέρχεται επί καθημερινής βάσεως.
Και εμάς προφανώς δεν φαίνεται να τον απασχολεί ο αφόρητος σκανδαλισμός μας, παρόλον ότι θα έπρεπε, επειδή είναι πρωταρχικό καθήκον των κληρικών να μη σκανδαλίζουν, αλλά να οικοδομούν το ποίμνιο τους.
Ο Παναγιώτατος, όμως, δεν γνωρίζει -αν και διδάκτωρ του κανονικού δικαίου-, ότι οι συμπροσευχές και οι κοινές ποιμαντικές παραστάσεις με τους κάθε λογής αιρετικούς και αλλόθρησκους βαραίνουν αφόρητα την ψυχή του, αφού απαγορεύονται αυστηρά και επί ποινή καθαιρέσεως από τους Ιερούς Κανόνες;

No comments:

Post a Comment