Monday, October 26, 2015

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ


ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Η Αγία Ζώνη πήγε στη Μητρόπολη Χαλκίδος! Μεγάλη πηγή ευλογίας για το λαό της. Απολύτως δικαιολογημένη, επομένως, η παρουσία στη Χαλκίδα του Ηγουμένου της Μονής Βατοπαιδίου αφού η Αγία Ζώνη είναι το πιο πολύτιμο κειμήλιο της Μονής. 

Το ερώτημα που αναφύεται είναι τι γύρευε στη Χαλκίδα ο Πανιερότατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος;

Συστηματικά εγκαταλείπει τη Μητρόπολή του και περιοδεύει πολύ τακτικά πότε στη Μητρόπολη Βερροίας, πότε στη Μητρόπολη Φλώρινας, πότε στη Μητρόπολη Νέας Κρήνης, πότε στη Μητρόπολη Χαλκίδος, πότε στη Μητρόπολη Κηφισίας, πότε στη Μητρόπολη Δημητριάδος κτλ.. Έχει καταστεί κυριολεκτικά Μητροπολίτης Λεμεσού και πάσης Ελλάδος!!!

Αναλίσκει, ως μη όφειλε, τις δυνάμεις του στις δημόσιες σχέσεις και στην αυτοπροβολή του ως μεγάλου Γέροντα της Ορθοδοξίας.

Παράλληλα προετοιμάζει το έδαφος της αγιοποίησης του με δύο τρόπους.

Από τη μια αφήνει να οργιάζουν φήμες τις οποίες ο ίδιος και οι παρατρεχάμενοί του βάζουν σε κυκλοφορία ότι είναι Άγιος. Βλέπει το άκτιστο φως, ισχυρίζεται, οι εικόνες της επαρχίας του δακρύζουν, τα καντήλια κινούνται, αισθάνεται ευωδίες (ούτε η θεομπαίκτρα της Αστορίας να ήταν) κτλ., κτλ., ενώ δεν χάνει την ευκαιρία να παρουσιάσει το εαυτό του ως το πνευματικό τέκνο όλων των μεγάλων Γερόντων της Ορθοδοξίας.

Την ίδια ώρα συνεχίζει την προβολή του πλανεμένου και θεομπαίκτη του Γέροντα Ιωσήφ Βατοπαιδινού ως Αγίου.!!! 

Η Ιερά Μονή του Τιμίου Προδρόμου στο Μέσα Ποταμό -Μονή της Μητρόπολής του στην οποία εγκαταβιώνουν πνευματικά του παιδιά- μοιράζουν φωτογραφίες του Ιωσήφ του Βατοπαιδινού που δείχνει τη θεομπαιξία του φουσκώματος του πλανεμένου μοναχού που υποστήριζε μεταξύ άλλων κακοδοξιών τις εκτρώσεις μέχρι τον τρίτο μήνα της κυήσεως.

Περιττόν να τονίσουμε ότι κανένας δεν θα βάλει φρένο στις ασχημίες του Πανιερότατου Λεμεσού. Ζούμε σε εποχή μεγάλης σιτοδείας την ώρα που οι αποθήκες της Μονής Βατοπαιδίου είναι υπερπλήρεις...

No comments:

Post a Comment