Friday, October 30, 2015

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΟΥ ΑΘΗΝΑΓΟΡΕΙΟΥ ΒΡΑΒΕΙΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΣΤΟΝ ΤΖΟ ΜΠΑΙΝΤΕΝ



ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΟΥ ΑΘΗΝΑΓΟΡΕΙΟΥ ΒΡΑΒΕΙΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΣΤΟΝ ΤΖΟ ΜΠΑΙΝΤΕΝ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Το Αθηναγόρειο βραβείο ανθρωπίνων δικαιωμάτων απονεμήθηκε στον Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ κ. Τζο Μπάιντεν. 

Πολλοί ενοχλήθηκαν από τη βράβευση επειδή ο κ. Μπάιντεν είναι υπέρμαχος των εκτρώσεων και θεωρούν ανάρμοστη τη βράβευσή του από το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Θα μας επιτραπεί να κρατήσουμε αποστάσεις από όσους προσεγγίζουν το θέμα από αυτή τη σκοπιά.

Το βραβείο που δόθηκε στον κ. Αντιπρόεδρο είναι το Αθηναγόρειο βραβείο, μια προτομή του Πατριάρχη Αθηναγόρα.

Με όλο το σεβασμό αλλά ένα βραβείο που επονομάζεται Αθηναγόρειο κάθε άλλο παρά περιποιεί τιμή στον βραβευθέντα. Άμα το καλοσκεφτείτε πρόκειται για πολύ μεγάλη προσβολή να σου δώσουν βραβείο του Αθηναγόρα του πιο βαμμένου οικουμενιστή πατριάρχη των τελευταίων 80 χρόνων.  Όσο μπορεί κανένας να είναι περήφανος επειδή του έδωσαν βραβείο Κεμάλ Ατατούρκ ή βραβείο Χίτλερ άλλο τόσο περήφανος μπορεί να είναι επειδή του έδωσαν βραβείο Αθηναγόρα. 

Ας μη μας διαφεύγει ότι ο πιστός λαός του Θεού ουδέποτε θα αναπαυθεί πριν προστεθεί το όνομα του Αθηναγόρα στον κατάλογο των ονομάτων που αναθεματίζουμε την Κυριακή της Ορθοδοξίας.

Κανονικά ένας ευαίσθητος και αξιοπρεπής άνθρωπος πρέπει να υποβάλει μήνυση επί συκοφαντική δυσφημήσει σε όποιο προτείνει να τον βραβεύσουν με το Αθηναγόρειο Βραβείο. 

Ως εκ τούτου δεν υπάρχει λόγος να ανησυχούμε για τη βράβευση. Ο υπέρμαχος των εκτρώσεων πήρε αυτό που του άξιζε: Το Αθηναγόρειο βραβείο.

No comments:

Post a Comment