Tuesday, October 20, 2015

ΝΕΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ κ. ΦΙΛΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ ΜΑΣ


ΝΕΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ κ. ΦΙΛΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ ΜΑΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε στη “Ρομφαία”:

“Αναγκαία χαρακτηρίζει την αναμόρφωση του μαθήματος των Θρησκευτικών ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, υποστηρίζοντας ότι πρέπει να μετατραπεί σε μάθημα θρησκειολογίας, που θα κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην πολιτιστική συνεισφορά της ορθοδοξίας στην χώρα μας.

Ο υπουργός, σε γραπτή απάντηση που κατέθεσε στην Βουλή μετά από σχετική ερώτηση που του κατέθεσε ο κ. Νίκος Νικολόπουλος (ΑΝΕΛ), επισημαίνει πως για ιστορικούς λόγους, το μάθημα των θρησκευτικών στη χώρα μας έχει ομολογιακό χαρακτήρα.

Όπως τονίζει, «αυτό, συνιστά έναν αναχρονισμό που τον αντιλαμβάνονται και φωτισμένοι ιεράρχες και θεολόγοι».

«Είναι αναγκαία η αναμόρφωση των θρησκευτικών, ώστε, να γίνει μάθημα θρησκειολογίας, γνώσης των θρησκειών, με ιδιαίτερη παρουσίαση του πολιτισμικού ρόλου της ορθοδοξίας στην χώρα μας», αναφέρει, σημειώνοντας πως το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, θεσμικά αρμόδιο, επεξεργάζεται σχετικές προτάσεις».

Είναι σαφή αυτά που λέγει ο κ. Φίλης, ο οποίος συμμάχησε απροκάλυπτα με τους ΚΑΙΡΟΣκόπους και προγραμματίζει να αλλοτριώσει τον ορθόδοξο χαρακτήρα του μαθήματος των θρησκευτικών. Ως υπουργός παιδείας θα προσπαθήσει με νύχια και με δόντια να εξοβελίσει την Ορθοδοξία από την παιδεία και τη ζωή του έθνους μας.

Ελπίζουμε να συνειδητοποιούν το κακό που προξένησαν στην πατρίδα μας όλοι όσοι ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και κομματίδια που δεν έχουν ελπίδα να εκπροσωπηθούν στη βουλή ή κάθησαν στους καναπέδες τους ή έριξαν λευκή ψήφο. Το μόνο που κατάφεραν είναι να βοηθήσουν τον Τσίπρα και τον Φίλη και τους ομοιδεάτες τους να διασφαλίσουν τη διακυβέρνηση της χώρας με ορίζοντα τετραετίας και οι οποίοι έχουν ελεύθερο πια το πεδίο για να γκρεμίσουν ότι έμεινε όρθιο στην παιδεία και στη ζωή της πατρίδας μας. 

No comments:

Post a Comment