Monday, October 19, 2015

Ο ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ, Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟ «ΙΕΡΟΝ» ΚΟΡΑΝΙΟΝ



Ο ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ, Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟ «ΙΕΡΟΝ» ΚΟΡΑΝΙΟΝ

Του θεολόγου κ. Ανδρέα Κυριακού
=====

Τη στιγμή που σύρονται οι γραμμές αυτές τα ρωσικά αεροπλάνα προσπαθούν νυχθημερόν να εξαλείψουν τον τρομακτικό κίνδυνο που αντιπροσωπεύουν οι  αιμοσταγείς χασάπηδες του «Ισλαμικού Χαλιφάτου». Μια είδηση, που πέρασε στα ψιλά, αναφέρει ότι ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμήρ Πούτιν υπέγραψε διάταγμα για την απάλειψη από τα βιβλία που προάγουν την τρομοκρατία και τον εξτρεμισμό την Αγία Γραφή, το Κοράνιον, την Τανάχ (εβραϊκή Παλαιά Διαθήκη) και το ιερό βιβλίο των Βουδιστών. Εκ πρώτης όψεως η Ρωσική Ομοσπονδία, σαν κράτος κοσμικό και ταυτοχρόνως πολυεθνικό, ενδιαφέρεται να τηρεί τις ισορροπίες. Μη ξεχνάτε ότι στη Ρωσική Ομοσπονδία διαβιούν (εκτός από την Εβραϊκή μειονότητα και τη Βουδιστική μειονότητα της Σιβηρίας) 20 εκατομμύρια Μωαμεθανοί, Τατάροι, Τσετσένοι, κ.ο.κ.. 

Όμως η συμπερίληψη του Κορανιού στα βιβλία που ΔΕΝ προάγουν τον εξτρεμισμό και την τρομοκρατία είναι απλά πρόκληση στη νοημοσύνη μας. Υπενθυμίζω απλώς μερικά εδάφια του βιβλίου αυτού: Αν συναντήσετε τους άπιστους, κτυπήστε τους ως το σημείο να κάνετε μεγάλες σφαγές. Αλυσοδέστε τους αιχμάλωτους. ( Κεφ. 47, Η μάχη, στ. 4). Σ’ ένα άλλο σημείο του διαβάζουμε: Οσοι πιστεύουν στον Αλλάχ και την έσχατη μέρα δεν θα σου ζητήσουν να τους απαλλάξεις. Θα θυσιάσουν τα πλούτη τους και θα χύσουν το αίμα τους για την υπόθεση του Αλλάχ. (Κεφ. 9, Η μεταστροφή, στ. 44). Κι ένα τρίτο έδάφιο: Νέοι και γέροι βαδίστε στη μάχη και θυσιάστε τα πλούτη σας και τη ζωή σας για την υπεράσπιση της πίστεως. (Κεφ. 44, Η μεταστροφή, στ. 41). 

Αν κάποιος διατηρεί ίχνη αμφιβολίας για το φιλειρηνικό (!!!) χαρακτηρα του Μωαμεθανισμού ας επισκεφθεί το ανάκτορο Τοπ Καπί στην Κωνσταντινούπολη. Εκεί θα δει και τις δύο χαντζάρες με τις όποιες ήταν ζωσμένος ο «προφήτης» Μωάμεθ και με τις οποίες έδινε την ανάλογη  έμφαση στο φιλειρηνικό του κήρυγμα. Γι’ αυτό ας κρατήσει λίγο τις αποστάσεις από τη Ρωσική Ομοσπονδία το Πατριαρχείο της Μόσχας. Το ρωσικό κράτος εγκόσμιους στόχους επιδιώκει κι όχι τη βασιλεία του Θεού επι της γης.

No comments:

Post a Comment