Saturday, October 31, 2015

ΟΥΝΙΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΠΡΟΥΣΣΗΣ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟΥ


ΟΥΝΙΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΠΡΟΥΣΣΗΣ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε, στο ιστολόγιο “Ακτίνες” από το ιστολόγιο “Κατήχησις”, τα ακόλουθα απίστευτα για τον Σεβ. Μητροπολίτη Προύσσης κ. Ελπιδοφόρο:

“Την Κυριακή, 25 Οκτωβρίου του 2015, ο Σεβ. κ. Ελπιδοφόρος Λαμπρυνιάδης, Μητροπολίτης Προύσσης της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία στον ουνίτικο (Arbereshe) Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου των Μύρων Lungro (Επαρχία Cosenza - Καλαβρία - Ιταλία)!!!!!!! 
Σχολίασε ο π. Νικόλαος Μανώλης:  “Σαν δεν ντρέπεται!!! Απαράδεκτος!!! Αλλά... ποιός πατριαρχικός νομίζετε είπε κάποτε όταν ρωτήθηκε από έναν γέροντα (που γνώριζε τον πατριαρχικό αυτόν από παιδί) "Πάτερ μου, είδα σε φωτογραφία πως φίλησες το χέρι του πάπα! Γιατί πάτερ μου;" εκείνος λοιπόν ο μέγας πατριαρχικός (πριν γίνει επίσκοπος), απάντησε: "Μα γέροντα, το χέρι που μας δίνει τόσα χρήματα δε θα φιλούμε;".”

Φτωχή η ανθρώπινη γλώσσα για να εκφράσει τον αποτροπιασμό μας για την ουνίτικη συμπεριφορά του εν λόγω ιεράρχη ο οποίος -κατά δημοσιογραφικές πληροφορίες- προαλείφεται για Αρχιεπίσκοπος Αμερικής στη μετα-Δημήτριο εποχή.

Αλίμονον της Εκκλησίας της Αμερικής αν ένας τόσο βαμμένος οικουμενιστής ιεράρχης αναλάβει το πηδάλιό της. Κύριος ο Θεός ας ακυρώσει τα σχέδια όσων βυσσοδομούν τέτοιο κακό για την Εκκλησία μας.

No comments:

Post a Comment