Sunday, October 25, 2015

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΑΥΣΤΡΙΑΣ;



ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΑΥΣΤΡΙΑΣ;

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Ο κ. Ν. Χειλαδάκης, σε δύο πρόσφατα άρθρα του, που συνοδεύει με αποκαλυπτικό φωτογραφικό υλικό, ανέδειξε ένα σοβαρό πρόβλημα που προκαλεί πολλές απορίες και βαθιά ανησυχία στο λαό του Θεού.

Από καιρό οργίαζαν οι ψίθυροι ότι η Ιερά Μονή του Αγίου Αρσενίου Χαλκιδικής και ο ηγούμενός της π. Θεόκλητος Μπόκος αλλά και ο λόγιος μοναχός π. Αρσένιος Βλιαγκόφτης διατηρούσαν παρασκηνιακά πολύ στενές σχέσεις με το Φανάρι αν και με τον περιοδικό “Παρακαταθήκη” έδιναν σκληρές μάχες κατά του Οικουμενισμού.

Οι πολλοί δεν πιστέψαμε τις διαδόσεις επειδή ο μαχητικός αντι-οικουμενιστικός χαρακτήρας της “Παρακαταθήκης” δεν μας επέτρεπε να δεχτούμε τις σε βάρος τους κατηγορίες επί οικουμενισμώ.

Ως γνωστόν ο Σεβ. Μητροπολίτης Αυστρίας κ. Αρσένιος από καιρό προσπαθεί να ιδρύσει ορθόδοξη Μονή στη Μητρόπολή του. Μέχρις εδώ φυσικά ουδέν το επιλήψιμο. Αντιθέτως πρέπει να επαινεθεί γι’ αυτό. 

Δυστυχώς όμως η ίδρυση της Μονής γίνεται εν αγαστή συμπνοία με τους Παπικούς οι οποίοι και θα γίνουν ευεργέτες της Μονής, ενώ οι Πάπες Βενέδικτος και Φραγκίσκος έδωσαν την ευλογία τους για την ίδρυσή του. Όθεν και πολλοί θεώρησαν -όχι άδικα- ότι καταβάλλεται προσπάθεια δημιουργίας ενός καθαρά οικουμενιστικού μοναστηριού. 

Η μεγάλη έκπληξη έρχεται τώρα που μαθαίνουμε ότι οι τέσσερις αδελφοί που αποτελούν τον πυρήνα της Μονής είναι μέλη της αδελφότητας του π. Θεόκλητου Μπόκου και ότι ο Ιερομόναχος Παίσιος που θα εκτελεί χρέη ηγουμένου συμπροσεύχεται και εναβρύνεται με Παπικούς κατά τη διάρκεια Παπικής Ακολουθίας.

Ο σκανδαλισμός των πιστών είναι φυσικά μεγάλος και μόνον τότε θα κατασιγάσει αν ο π. Θεόκλητος, ο π. Αρσένιος Βλιαγκόφτης και ο ιερομόναχος Παίσιος δώσουν επαρκείς εξηγήσεις. Θερμά τους παρακαλούμε να το πράξουν χωρίς χρονοτριβή.

4 comments:

  1. Με πολύ πόνο, γράψαμε κι εμείς το σχόλιο μας:
    Ο σχολιασμός μας για την επάνδρωση της οικουμενιστικής μονής στην Αυστρία από μοναχούς της Ιεράς Μονής Αγίου Αρσένιου Χαλκιδικής :
    http://opaidagogos.blogspot.gr/2015/10/blog-post_71.html

    ReplyDelete
  2. Το να βάζουμε ταμπέλες και να κρίνουμε ελαφρά τη καρδία, γέροντες και μοναχούς της Ορθοδοξίας μας των οποίων αγνοούμε τον αγώνα και το έργο τους και με το να διαφημίζουμε και να προβάλουμε το δήθεν (σκάνδαλο), χωρίς εκ βαθέων έρευνα, γινόμεθα αν μη τι άλλο, σκανδαλοποιοί και συκοφάντες.. Το σφάλλειν (εις την συκοφαντίαν) ανθρώπινον, το εμμένειν διαμονικόν. Και θα κλείσω τη συζήτηση, αφιερώνοντας λίγους στοίχους απο τους χαιρετισμούς της Παναγίας μας στον Κύριο Χειλαδάκη και στην ομάδα του Πενταποστάγματος...

    Χαῖρε, φιλοσόφους ἀσόφους δεικνύουσα· χαῖρε, τεχνολόγους ἀλόγους ἀλέγχουσα.
    Χαῖρε, ὅτι ἐμωράνθησαν οἱ δεινοί συζητηταί· χαῖρε, ὅτι ἐμαράνθυσαν οἱ τῶν μύθων ποιηταί.

    Καλή μετάνοια και καλή φώτιση σε όλους μας.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Αγαπητή "Μαριλένα" (με το προφίλ που παραδόξως δημιουργήθηκε Οκτώβριος 2015, και που αν και καινούργια blogger, έχετε αντιγράψει το σχόλιο σας σε πλείστα ιστολόγια).

      Δεν κρίνουμε ανθρώπινα λάθη, αδυναμίες και πτώσεις. Ούτε βάζουμε ταμπέλες (ποιες ταμπέλες βάλαμε;;).

      Ως πιστοί οφείλουμε να προστατεύουμε τους ιερείς κανόνες της εκκλησίας μας -ειδικά όταν αυτοί που τους παραβιάζουν είναι στα ανώτερα κλιμάκια της και τους παραβιάζουν εν γνώσει τους.

      Αν στις οικουμενιστικές συμπροσευχές έπαιρναν μέρος φιλόδοξοι "αρχιμανδρίτες" κοσμικών μονών (που στεγάζονται συνήθως μέσα στις πόλεις και συχνάζουν σε κοσμικά καφέ), ελάχιστα θα ασχολούμασταν. Τα φαινόμενα της σήψης και της παρακμής έχουν τόσο πολλαπλασιαστεί μέσα στην εκκλησία μας, που πλέον δεν αποτελούν είδηση οπότε συνήθως δεν μας περισσεύει χρόνος και χώρος για να τα προβάλουμε.

      Όταν όμως τόσο σοβαρά δογματικά ολισθήματα, διαπράττονται από πρόσωπα που μέχρι σήμερα σεβόμασταν για το ήθος και την πορεία τους, τότε οφείλουμε να τοποθετηθούμε.

      Που την βλέπετε λοιπόν την συκοφαντία (στην οποία μας κατηγορείτε ότι "δαιμονικώς εμμένουμε";)
      Είναι αληθινές ή όχι οι φωτογραφίες και το βίντεο;
      Αν είναι προϊόν φωτομοντάζ, ας βγει η μονή να το ανακοινώσει. Για να σταματήσει ο σκανδαλισμός των πιστών.

      Επειδή όμως δεν είναι φωτομοντάζ, αντί να γράφετε σχόλια σε εμάς και να κατηγορείτε όσους το αποκάλυψαν στην εκκλησία και να προσπαθείτε να τους ειρωνευθείτε και να τους εξευτελίσετε,
      απευθυνθείτε καλύτερα σε όσους προκάλεσαν το πρόβλημα, σε αυτούς που παραβίασαν τους σοβαρούς δογματικούς κανόνες.

      Μήπως γνωρίζετε πως τιμωρείται όποιος ιερωμένος έχει συμπροσευχηθεί με αιρετικούς;; Ρωτήστε στην Μονή του Αγ.Αρσενίου. Σίγουρα το γνωρίζουν.

      Delete
  3. Δηλαδή, κ. Μαριλενα, οι φωτογραφίες είναι πλαστές;

    ReplyDelete