Sunday, October 18, 2015

Η ΕΚΚΛΗΣΙΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΒΑΤΩΝ ή ΠΩΣ ΟΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟ ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ



Η ΕΚΚΛΗΣΙΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΒΑΤΩΝ ή ΠΩΣ ΟΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟ ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Οι οικουμενιστές προβάλλουν το εξής αστήρικτο επιχείρημα για να αποτρέψουν τους πιστούς να διαμαρτύρονται για τις οικουμενιστικές ασχημίες που παρατηρούνται: Εσείς είστε πρόβατα, μας λένε. Το ποίμνιο. Πώς τολμάτε να ελέγχετε, επισκόπους, Πατριάρχες και Συνόδους για την πολιτεία τους;

Ας σταθούμε καταρχήν στην αναλογία. Αλλά και τα πρόβατα βελάζουν τρομαγμένα όταν δουν τον λύκο να μπαίνει στη στάνη, ενώ ο τσοπάνης τους ανοίγει την πόρτα για να μπουν ή σφυρίζει αδιάφορα με τον αυλό του.

Αν οι ποιμένες είναι αληθινοί φρουροί-επίσκοποι για θέματα πίστεως  οι διαμαρτυρίες του ποιμνίου για θέματα πίστεως δεν θα ήταν επιβεβλημένες. Όταν όμως οι ποιμένες ανοίγουν την πόρτα της στάνης για να εισορμήσουν οι λύκοι τότε πώς να σιωπήσουν τα πρόβατα;

Όποιος αρνηθεί να ομολογήσει τον Κύριο ενώπιον των ανθρώπων θα είναι απόβλητος από τη Βασιλεία των Ουρανών.

Η ομολογία της πίστεως είναι αναπόσπαστο μέρος του αγώνα της μετανοίας των χριστιανών. Όπως είναι επιβεβλημένο καθήκον των πιστών να μετανοούν για τις αμαρτίες τους και να αγωνίζονται να μην παραβαίνουν τον ευαγγελικό νόμο, έτσι είναι είναι επίσης απαραίτητο να ομολογούν τον Χριστό με τη ζωή τους και με την ομολογία τους.

Το ερώτημα δεν είναι για ποιο λόγο τα πρόβατα βελάζουν τρομαγμένα όταν βλέπουν τον λύκο να επέρχεται, αλλά η σιωπή των ποιμένων ή και η απροκάλυπτη συνέργειά τους με τους λύκους.

Ένα παράδειγμα που αποδεικνύνει πόσο επιβεβλημένες είναι οι διαμαρτυρίες των πιστών για τις οικουμενιστικές ασχημίες που συμβαίνουν:

Έγινε προσπάθεια να καθιερωθούν από την Εκκλησία της Ελλάδος η σύνοδος του 879-880 που δικαίωσε τον Μέγα Φώτιο και η Σύνοδος του 1351 που δικαίωσε τον Άγιο Γρηγόριο τον Παλαμά ως οικουμενικές. (Μια πρόταση που υποβλήθηκε πρόσφατα αρμοδίως στην προπαρασκευαστική επιτροπή για την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο και σε όλες τις Ορθόδοξες Εκκλησίες από το Πατριαρχείο  Σερβίας).

Τι έγινε στη Σύνοδο της Ιεραρχίας τη Εκκλησίας της Ελλάδος; Η συντριπτική πλειοψηφία των ιεραρχών αρνήθηκε να προχωρήσει στην υιοθέτηση της πρότασης.

Φταίνε, λοιπόν, τα πρόβατα που βελάζουν τρομαγμένα όταν βλέπουν τους λύκους του Οικουμενισμού να εισορμούν στη στάνη της Εκκλησίας την ώρα που οι επίσκοποι με ελάχιστες επαινετές εξαιρέσεις καθεύδουν τον βαρούχειο;

1 comment:

  1. Πριν χρόνια παρακολούθησαν εκατομύρρια άνθρωποι στο σινεμά "Την σιωπή των Αμνών".
    Σήμερα παρακολουθούν οι αμνοί στη στάνη
    "Την σιωπή των Ποιμένων".
    Χωρίς να το θέλω, τρομαγμένο πρόβατο κι εγώ,
    φέρνω στο νου μου το ελληνικό τραγούδι
    "Πρόβατα ξυπνάτε πάρτε τα υψώματα, λύκοι θα υπάρχουν όσο υπάρχουν πρόβατα".
    Και καλά με τους Λύκους.
    Με τους Ποιμένες?

    ReplyDelete