Thursday, June 6, 2013

ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΓΙΑ ΤΗ ΡΕΠΟΥΣΗ




ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΓΙΑ ΤΗ ΡΕΠΟΥΣΗ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=============

Διαβάζουμε στο Εκκλησαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία” ρεπορτάζ του κ. Αιμίλιου Πολυγένη:

“Στον ραδιοφωνικό σταθμό του Alpha 9.89 μίλησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, ο οποίος κλήθηκε να σχολιάσει τις πρόσφατες δηλώσεις της βουλευτού της ΔΗΜΑΡ κα Ρεπούση, περί γενοκτονίας των ποντίων και χορό του Ζαλόγγου.

"Σέβομαι και εκτιμώ την κα Ρεπούση ως πρόσωπο, αλλά πρέπει να ξέρετε ότι η κα Ρεπούση δεν εκφράζει τον πειραϊκό λαό", ξεκαθάρισε από την αρχή ο κ. Σεραφείμ.

Στη συνέχεια ο δυναμικός Ιεράρχης τόνισε ότι "η ιστορία δεν γράφεται κατά την θέληση μας, η κατά την προσωπική μας αντίληψη και ιδεολογία. Η ιστορία είναι μια πραγματικότης και μπορούν να την μαρτυρήσουν μόνο εκείνοι που την βίωσαν και την έζησαν."

Σε άλλο σημείο αποκάλυψε ότι έχει απευθύνει μήνυμα στην κα Ρεπούση, η οποία δεν είχε την τόλμη ούτε να απαντήσει, σε διάφορα ερωτήματα που της έχεις απευθύνει.

Τέλος σχολιάσχοντας το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο ο Μητροπολίτης Πειραιώς, ανέφερε ότι "Ελλάς και ρατσισμός είναι δύο έννοιες ασύμβατες, διότι στη χώρα μας ρατσιστικά φαινόμενα δεν υπάρχουν, παρά μόνο κάποια μεμονομένα από κάποιες ομάδες."

Κανείς δεν έχει διάθεση να υπερασπιστεί μια Καθηγήτρια Γαλλικών, που παριστάνει την ιστορικό, και η οποία έχει μηδενική παρουσία στην επιστήμη της Ιστορίας.

Ο μόνος λόγος που έγινε γνωστή αυτή η κυρία είναι επειδή έγραψε εθνομειοδοτικό και τουρκολάγνο βιβλίο και έτσι απέκτησε Ηροστράτειο δόξα και επειδή φρόντισε κατ' επανάληψη να παίρνει δημόσια εθνομειοδοτικές θέσεις για να βρίσκεται στην επικαιρότητα.

Ενα σημείο της αναφοράς του Σεβ. Πειραιώς όμως δεν μας βρίσκει σύμφωνους και συγκεκριμένα αυτό που λέγει ότι η κυρία Ρεπούση δεν εκφράζει τις θέσεις του Πειραιικού λαού.

Δυσκολεύομαι να αντιληφθώ πώς ένας βουλευτής δεν εκφράζει τις θέσεις των ψηφοφόρων του.

Υπάρχει βέβαια το ενδεχόμενο ένας βουλευτής να εκλεγεί με Α θέσεις και στη συνέχεια να υιοθετήσει τις Β θέσεις και να ξεγελάσει τους ψηφοφόρους του.

Αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση η κυρία Ρεπούση ποτέ δεν έκρυψε το εθνομειοδοτικό της φρόνημα και την Τουρκολάγνα της διάθεση.

Αφού λοιπόν οι ψηφοφόροι της γνώριζαν το  ποιόν της και την ψήφισαν αυτοί που της έδωσαν σταυρό προτίμησης έκαναν συνειδητή επιλογή υπέρ μιας εθνομηδενίστριας. Επομένως η κυρία Ρεπούση τους εκπροσωπεί στο Κοινοβούλιο.

Αν ο Σεβ. Πειραιώς, ως ο οικείος ποιμενάρχης, έχει διαπιστώσει από τις προσωπικές του επαφές μεταβολή της κοινής γνώμης - και δη των ψηφοφόρων της κυρίας Ρεπούση - το θέμα διαφέρει και θα φανεί καθαρά στις επόμενες εκλογές όποτε αυτές να διενεργηθούν.

No comments:

Post a Comment