Saturday, June 22, 2013

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕΘΟΔΙΚΑ




Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕΘΟΔΙΚΑ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
==================

Το έχουμε πει πολλές φορές, αλλά δεν πειράζει να το επαναλάβουμε για μια ακόμη φορά. 

Ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος ανήκει στους ανθρώπους που λένε λίγα και κάνουν πολύ περισσότερα.

Η ροή χρημάτων από την Ομογένεια προς την Κύπρο και προς την Ελλάδα για να αντιμετωπιστεί η οικονομική κρίση συνεχίζεται αδιάπτωτη.

Η πρόσφατη επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου έγινε αφορμή να δοθούν μεγάλα ποσά στον Μακαριότατο για το φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας.

Και τώρα μαθαίνουμε από Ανακοίνωση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής ότι 

“Με πρωτοβουλία του αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημητρίου συγκεντρώθηκαν 450.000 δολάρια για να αποσταλούν στην Κύπρο, σε μια ένδειξη έμπρακτης συμπαράστασης της Ομογένειας προς τον Κυπριακό λαό.

Σε συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της Αρχιεπισκοπής στο Μανχάταν, ο Προκαθήμενος της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας στην Αμερική ανακοίνωσε τους φορείς και τα άτομα που πρόσφεραν χρηματικά ποσά.

Ο κ. Δημήτριος ανέφερε ότι πρόκειται για την «πρώτη βοήθεια» από την ελληνοαμερικανική κοινότητα και το ποσό θα δοθεί για τις ανάγκες λειτουργίας τριών ιδρυμάτων που έχουν σχέση με παιδιά.

Ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε επίσης ότι η χρηματική βοήθεια είναι το αποτέλεσμα «συλλογικής προσπάθειας», μετά από σύσκεψη που είχε γίνει στην Αρχιεπισκοπή στις 3 Απριλίου.

Η διανομή των χρημάτων θα γίνει μετά από έρευνα για τις υπάρχουσες ανάγκες στο νησί, σε συνεργασία με την κυπριακή κυβέρνηση και την Αρχιεπισκοπή Κύπρου.

Οι τρεις οργανισμοί που θα ενισχυθούν οικονομικά από τους ομογενείς της Αμερικής είναι: Κέντρα Προστασίας και Απασχόλησης Παιδιών, Σύνδεσμος για 'Ατομα με Αυτισμό Κύπρου και Παιδικά Θεραπευτήρια.

Ο αρχιεπίσκοπος Δημήτριος ανακοίνωσε ότι, «μέχρι στιγμής» συνέβαλαν στη συγκέντρωση των 450,000 δολαρίων: η Κυπριακή Ομοσπονδία Αμερικής (50.000), το Κυπροαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο (10.000), ο Πίτερ και η Νάνσια Παπανικολάου (100.000), ο Δημήτριος και η Γεωργία Καλοειδή (100.000), ο Γιώργος και η Όλγα Τσούνη (100.000), ο Μάικ και η Μαίρη Τζαχάρη (50.000), ο Παμπάφιος Σύνδεσμος Αμερικής (10.000), Ελευθέρια-Παγκύπριος Παιδικές Ομάδες (10.000), ο Σύλλογος Λάμπουσα (10.000) και ο Σύλλογος Ασγάτα (10.000).

Της συνέντευξης Τύπου προηγήθηκε συνάντηση του αρχιεπίσκοπου Δημητρίου με το νέο πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην  Ουάσιγκτον, Γιώργο Σιακαλλή, ο οποίος επισήμανε ότι η κυβέρνηση και ο λαός της Κύπρου νιώθουν «βαθιά ευγνωμοσύνη» για την πρωτοβουλία του Αρχιεπισκόπου και για την στήριξη της Ομογένειας.

Ευχαριστίες προς τον κ. Δημήτριο εξέφρασαν επίσης ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Κύπρου στον ΟΗΕ, πρέσβης Νίκος Αιμιλίου, η Κύπρια γενική πρόξενος Κούλα Σοφιανού και ο πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αμερικής, Κώστας Τσέντας.

Τέλος, ο αρχιεπίσκοπος Δημήτριος τόνισε ότι η προσπάθεια θα συνεχιστεί ώστε να στηριχθούν και σχολεία των οποίων μαθητές αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης, ενώ μίλησε και για τις ενέργειες που γίνονται για να βοηθηθούν παιδιά στην Ελλάδα.

Απαντώντας σε ερώτημα του ΑΠΕ πρόσθεσε ότι αναμένεται να συγκεντρωθεί και ένα επιπλέον υπολογίσιμο ποσό από συνεισφορές ελληνορθόδοξων κοινοτήτων στην Αμερική.”

Ευχαριστούμε θερμά τον Σεβασμιότατο για την συνεχή και γενναία του μέριμνα, αλλά και τους συνεργάτες του που ενισχύουν την εμπερίστατη Κύπρο και Ελλάδα. 

Γνωρίζουμε ότι θα τηρηθεί με ακρίβεια η υπόσχεση του Σεβασμιότατου ότι το ποσό αυτό αποτελεί την πρώτη δόση της εισφοράς της Ομογένειας προς την Κύπρο, ενώ παράλληλα μεγάλα ποσά θα δοθούν για τις ανάγκες στην Ελλάδα. 

Θερμές επίσης οι ευχαριστίες μας προς τον κ. Τζαχάρη, τον κ. Παπανικολάου, τον κ. Καλοειδή, τον κ. Τσούνη και τους ομογενειακούς συλλόγους για την γενναιόδωρή τους προσφορά. 

No comments:

Post a Comment