Friday, June 7, 2013

ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΚΕΡΒΕΡΟΥ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ




ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΚΕΡΒΕΡΟΥ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διάβασα, στο ιστολόγιο “Φως Φαναρίου”, την ομιλία του κ. Αριστείδη Πανώτη, στο συνέδριο που έγινε στην Κρήτη για να τιμηθεί το Ιωβηλαίο του Πατριάρχη Αθηναγόρα, και αναφώνησα: 

“Τέτοιο λυσσασμένο σκυλί του Οικουμενισμού δεν γέννησε η κτίση.”

Ναι! Υπάρχουν πολλοί  Οικουμενιστές, αλλά του κ. Αριστείδη Πανώτη κανείς δεν είναι χειρότερος. 

Εχετε το αναφαίρετο δικαίωμα, κ. Πανώτη, να καυχάσθε, ουχί βεβαίως εν Κυρίω, αλλά εν Οικουμενισμώ - ήτοι εν φοβερά αιρέσει - ότι είστε ο εν ζωή πλέον διαπρύσιος κήρυκας της παναίρεσης του Οικουμενισμού.

Είστε, όντως, ο εν ζωή Οικουμενιστής ο πάνυ!

Η ομιλία σας είναι ουσιαστικά μια “αγιογραφία”, που υπερβαίνει κατά πολύ την παραμόρφωση της αλήθειας που ιστόρησε ο Ρίτσος με το ποίημα που έγραψε για να εγκωμιάσει τον αιμοσταγή κομμουνιστή ηγέτη της πάλαι ποτέ διαλάμψασας Σοβιετικής Ενωσης Ιωσήφ Στάλιν. 

Είναι μια άχαρη προσπάθεια να παρουσιάσετε το μαύρο άσπρο.

Να παρουσιάσετε ένα ασχημόπαπο σαν το λευκό κύκνο του παραμυθιού. 

Ενα σιχαμερό βάτραχο σαν δελφίνι!

Μια καρακάξα σαν αηδόνι!

Ενα βάλτο σαν καταρράκτη!

Ενα ερπετό σαν αετό!

Ενα σκαντζόχοιρο σαν ελάφι!

Κύριε Πανώτη! 

Λέτε συνειδητά ψεύδη στην απέλπιδα προσπάθειά σας να βρείτε εξιλαστήριο θύμα για το οριστικό ναυάγιο των Αθηναγόρειων οραματισμών τους οποίους συνέχισαν οι διάδοχοι του μακαριστού Αθηναγόρα με αποφευκτέο ζήλο.

Γνωρίζετε πολύ καλά -όπως γνωρίζουμε όλοι- την αλήθεια.

Το πραγματικό εμπόδιο για την πρόοδο των οικουμενιστικών σχεδιασμών δεν βρίσκεται ούτε στη Μητρόπολη Πειραιώς, ούτε στο Αγιον Ορος, ούτε στο παρεκκλήσι του Αγίου Αντωνίου στη Θεσσαλονίκη, ούτε στο παρεκκλήσι του Αγίου Αντύπα στην Οδοντιατρική Σχολή στην Αθήνα, ούτε στα βόρεια προάστεια των Αθηνών κτλ..

Οι Οικουμενιστικοί ακροβατισμοί πνέουν τα λοίσθια, επειδή η Εκκλησία της Ρωσίας απέσυρε το δίχτυ ασφαλείας από την αρρένα των ακροβατισμών. 

Αν εσείς οι Οικουμενιστές κάνετε το παραμικρό βήμα, αν διαβείτε τον Ρουβίκωνα, αν αφρόνως αποπειραθείτε το salto mortale, θα σπάσετε κυριολεκτικά τα μούτρα σας και θα συμπαρασύρετε την Ορθοδοξία σε περιπέτειες ανείπωτες.

Η “ειρηνική επίσκεψη” του Μακαριότατου Μόσχας στην Ελλάδα και στο Αγιον Ορος, με τα παρεπόμενά της, θα έπρεπε να σας έχει πείσει πού ακριβώς εστιάζεται το πρόβλημά σας.

Αλλά δεν είναι μόνον στη Μόσχα που εστιάζεται το πρόβλημα σας κ. Πανώτη. 

Οφείλατε να γνωρίζετε ότι τον Θρόνο του Βατικανού κλείζει - για να ακριβολογούμε κοπρίζει - ένας αδίστακτος, ειδεχθής και γλοιώδης Ιησουίτης και Ουνίτης που ταπείνωσε με πρωτοφανή τρόπο τον Παναγιότατο, αλλά και τον Σεβ. Βολοκολάμσκ και τον Μακαριότατο Μόσχας, και ο οποίος δεν θα σας αφήσει ούτε στον ύπνο σας να πραγματώσετε τους σχεδιασμούς σας, επειδή ούτε "η προδοσία του Ιούδα" (κατά τον Οσιο Ιουστίνο Πόποβιτς) που οραματίζεστε δεν του είναι αρκετή.
  
Κύριε Πανώτη! Είστε 82 ετών, αν δεν κάνω λάθος! 

"Μέμνησο" ότι υπάρχει Θεός Δικαιοκρίτης και Ημέρα της Κρίσεως.

No comments:

Post a Comment