Wednesday, June 5, 2013

ΑΞΙΟΘΡΗΝΗΤΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΘΙΜΟΥ




ΑΞΙΟΘΡΗΝΗΤΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΘΙΜΟΥ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=============

Είναι η δεύτερη φορά που παθαίνω κυριολεκτικά σοκ από τη γνωριμία μου με ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδας.

Η πρώτη αφορά τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Πριν τον δω στη Νέα Υόρκη δεν μπορούσα καν να υποψιαστώ πόσο τον κατέβαλε το γήρας ή ίσως και κάποια σοβαρή ασθένεια.

Ο λόγος; 

Δεν βλέπω ποτέ τηλεόραση και τον Μακαριότατο γνώριζα μόνον από φωτογραφίες. 

Παλαιότερα είχα δει ένα βίντεο στο οποίο παρουσιάστηκε με τον κ. Μ. Τριανταφυλλόπουλο, αλλά σ’ εκείνη την εκπομπή η όλη παρουσία του ήταν εντελώς διαφορετική από αυτήν που έζησα στη Νέα Υόρκη.

Στο μεταξύ στις φωτογραφίες της “ειρηνικής επίσκεψης” του Μακαριότατου Μόσχας στην Ελλάδα, φαίνεται ότι το βλέμμα του Μακαριότατου κ. Ιερώνυμου δείχνει ένα πολύ κουρασμένο άνθρωπο που με δυσκολία εξαναγκάζεται να παρίσταται σε δημόσιες εκδηλώσεις. 

Το ίδιο φαίνεται και από τις φωτογραφίες κατά την παρουσία του για την εκδήλωση για τα 25χρονα της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου. (Μια εκδήλωση που πρέπει να μας απασχολήσει σύντομα). 

Σήμερα, μετά που είδα το βίντεο που προτάσσεται της ανάρτησης, διαπίστωσα ότι η δυνατότητα του Σεβ. Θεσσαλονίκης κ. Ανθιμου να δίδει "απολογίαν παντί τω αιτούντι"  "περί της εν ημίν ελπίδος", είναι κυριολεκτικά αξιοθρήνητη.

Οι δημοσιογράφοι, που του πήραν τη συνέντευξη, τον ρωτούσαν παιδαριώδεις ερωτήσεις και πρόβαλλαν αστεία κυριολεκτικά επιχειρήματα.

Ο Σεβασμιότατος έπρεπε να τους κολλήσει στον τοίχο - με πατρική πάντοτε αγάπη - και να συντρίψει "ως σκεύη κεραμέως" τα αστεία κυριολεκτικά επιχειρήματα που του πρόβαλλαν.

Δυστυχώς όμως! Οπως θα διαπιστώσουν, όσοι δουν το βίντεο, ο Σεβασμιότατος κ. Ανθιμος έλεγε κουβέντες που θα μπορούσε να πει η πρώτη γιαγιά που τέλειωσε το Δημοτικό.!!!


Ούτε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κοζάνης Παύλος να ήταν! Τέτοια ασχετωσύνη και θεολογική ανεπάρκεια!

"Θέλετε να πάτε τα παιδιά σας στην παρέλαση των ομοφυλοφίλων;" ρωτούσε τους δημοσιογράφους. "Θέλετε να τους βάλετε στο σπίτι σας;" (Αυτό είναι το πρόβλημα; Πόσο αποδεκτοί γίνονται οι ομοφυλόφιλοι από την κοινωνία ή σε ποιο βαθμό η ζωή τους είναι συμβατή με το Ευαγγέλιο;), "Δεν είναι Θεσσαλονικείς όσοι θα παρελάσουν αλλά έρχονται από άλλα μέρη" (Ενώ αν είναι εγχώριο το προιόν δεν υπάρχει πρόβλημα;), "πολλή γύμνια και απρέπεια", (περισσότερη από τις παραλίες;) κοκ.. 

Αξιοθρήνητη κυριολεκτικά παρουσία. 

Αντί να αδράξει την ευκαιρία και να μιλήσει στο ποίμνιό του και να εξηγήσει τη στάση της Εκκλησίας έναντι όλων των σαρκικών αμαρτημάτων, πελαγοδρομούσε σε ένα κυκεώνα κοινωνικού καθωσπρεπισμού.

Ούτε ότι υπάρχει Ευαγγέλιο. 

Ούτε ότι υπάρχει σαφώς διατυπωμένη διδασκαλία της Εκκλησίας στα συγγράμματα των Αγίων Πατέρων και των Κανόνων των Οικουμενικών Συνόδων.!!!

"Η Ρωσία τους είπε δεν δέχεται αυτά τα πράγματα"!!!

Σπουδαίο επιχείρημα.!!! 

Αν στο μέλλον οι όποιοι ηγέτες της Ρωσικής Ομοσπονδίας διαφοροποιήσουν τις θέσεις τους, η Εκκλησία θα αλλάξει το Ευαγγέλιο και θα θεωρήσει την αμαρτία νόμιμη οδό αθλήσεως;

Αντί να μιλήσει ως θεολόγος και ως ιεράρχης και ως κήρυκας του Ευαγγελίου έλεγε κουβέντες του καφενείου.

Ειλικρινά δεν γνώριζα την θεολογική φτώχεια του προφωνούμενου "Παναγιότατε" εν τοις ορίοις της Μητροπόλεως του.

Αξιοθρήνητη, επαναλαμβάνω, κυριολεκτικά παρουσία.

Κύριε ελέησον, Σεβασμιότατε! 

Δεν ξέρετε τι λέγει το Ευαγγέλιο και για ποιο λόγο η Εκκλησία δεν αποδέχεται την ικανοποίηση του σεξουαλικού ενστίκτου έξω από τα πλαίσια του γάμου με σκοπό την τεκνοποιία;

Κρίμα.!

No comments:

Post a Comment