Wednesday, June 26, 2013

ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΤΕΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ!!!




ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΤΕΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ!!!

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
============

Διαβάσαμε στο χιουμοριστικό ιστολόγιο apokalyptiko.com: 

“Κρούσμα ψευδοπανώλης στο κοτέτσι του Χριστόφια στο εξοχικό του στο Κελλάκι, διερευνούν οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες, όπως ανέφερε σήμερα ο Διευθυντής των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών, Γιώργος Κυριακίδης. Επιδημιολογικά έχει μεγάλη σημασία, καθώς είναι το πρώτο κρούσμα ψευδοπανώλης που παρουσιάζεται εκτός των κτηνοτροφικών μονάδων στο Μάμμαρι. Πριν λίγες ημέρες ολοκληρώθηκε η διαδικασία θανάτωσης πουλερικών σε τρεις μονάδες στην περιοχή του Μάμμαρι, για περιορισμό της εξάπλωσης του ιού της ψευδοπανώλης, αλλά από ότι φαίνεται ο ιός έχει εξαπλωθεί και σε άλλες περιοχές.

Ήδη, κλιμάκιο των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών βρίσκεται στο Κελλάκι και έθεσαν το Κελλάκι σε ζώνη ασφαλείας σε περίμετρο τριών χιλιομέτρων και γίνονται οι απαραίτητοι ψεκασμοί. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, στο κοτέτσι του Χριστόφια βρίσκονται 47 κότες και τρία κοκόρια, που αναμένεται να θανατωθούν τις αμέσως επόμενες ώρες. Πριν μερικά χρόνια μάλιστα, ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε ξεναγήσει τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Έρογλου στο εξοχικό στο Κελλάκι, και μάλιστα πέρασαν αρκετή ώρα στο κοτέτσι όπου τάισαν μαζί τις κοτούλες συζητώντας την ίδια ώρα το Κυπριακό.

Πάντως, στην κοινότητα Κελλακίου επικρατεί αναβρασμός μετά το κρούσμα ψευδοπανώλης. Κάτοικος που μίλησε στο apokalyptiko.com και θέλησε να παραμείνει ανώνυμος, μας ανέφερε επί λέξη πως «έφαν μας τα ριάλλια μας, έφαν μας τις δουλιές μας, και τωρά για λλόου του θα μας φαν και τις κότες μας. Αν ξαναψηφίσω ΑΚΕΛ να πέσει φωθκιά να με κάψει».

Όπως μας αναφέρθηκε από υπάλληλο των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών, υπάρχουν φόβοι ότι ο ιός ίσως εξαπλωθεί και στις παρακείμενες περιοχές και για αυτό οι κάτοικοι των περιοχών αυτών θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί.”

Τα λέγει τόσο ωραία το ιστολόγιο ώστε δεν χρειάζεται να προσθέσει κανείς τίποτα.

“Μας έφαγε τα χρήματά μας, χάσαμε τη δουλειά μας και τώρα εξαιτίας του Χριστόφια θα χάσουμε και τις κότες μας”, είπε στην κυπριακή ντοπολαλιά κάτοικος της περιοχής που έχει πληγεί.

Μέχρι και οι κότες του Χριστόφια φέρνουν καταστροφή.!!!

Ωστε; 

Ο κατοχικός ηγέτης κ. Ερογλου τάιζε με τον κ. Χριστόφια τις κότες του τέως προέδρου στο εξοχικό του στο Κελλάκι την ώρα που συζητούσαν το Κυπριακό;!!!

Γι' αυτό οι συμφωνίες που συνομολόγησαν, σ' αυτές τις συνομιλίες, είναι σκέτες "τσιλλαρκές".

Το πιο ωραίο στοιχείο του ρεπορτάζ είναι ότι ο πληγείς κάτοικος της περιοχής, που ήταν μέχρι τώρα ψηφοφόρος του ΑΚΕΛ, είπε: "Αν ξαναψηφίσω ΑΚΕΛ να πέσει φωτιά να με κάψει!"

Και γιατί, άνθρωπέ μου, να σε κάψει η φωτιά; Απλά μαύρισε το ΑΚΕΛ να γλυτώσεις τη ζωή σου.

Αλλες πληροφορίες, που διαβάσαμε στην εφημερίδα "Ο Φιλελεύθερος", αναφέρουν ότι ο ιός ήλθε από τα κατεχόμενα.

Εμείς πάντως διερωτόμαστε: Τι το πιο φυσικό ένας ιός από τα κατεχόμενα να επισκεφθεί πρώτα το κοτέτσι του κ. Χριστόφια, εκ μέρους του κ. Ερογλου, για να υποβάλει τα σέβη του;

No comments:

Post a Comment