Sunday, June 30, 2013

ΝΑ ΓΙΑΤΙ Ο ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΣΥΝΕΣΤΗΣΕ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΛΥΜΑ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ!!!



ΝΑ ΓΙΑΤΙ Ο ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΣΥΝΕΣΤΗΣΕ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΛΥΜΑ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ!!!

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=============

Οτι κάτι ύποπτο υπήρχε με τη σύσταση επιτροπής διεθνούς φήμης οικονομολόγων για τη διερεύνηση των καταγγελιών για ξέπλυμα μαύρου χρήματος από το Βατικανό, το επεσημάναμε από την πρώτη στιγμή που ακούσαμε για τη σύσταση αυτής της επιτροπής.

Απλά δεν γνωρίζαμε ότι έτρεχαν ήδη οι εξελίξεις και γι’ αυτό ο Αγιότατος Ιησουίτης Πάπας Φραγκίσκος προσπαθούσε με κάποια επικοινωνιακή κίνηση - μια νέα θεατρική παράσταση - να απαμβλύνει τις δυσμενεις εντυπώσεις που θα δημιουργούντο από τις συλλήψεις υψηλόβαθμων αξιωματούχων του Βατικανού από την Ιταλική Αστυνομία για ξέπλυμα δεκάδων εκατομμυρίων από τις Ελβετικές Τράπεζες.

Στο μεταξύ οι διάλογοι της συσκότισης της ευαγγελικής αλήθειας με τους Παπικούς συνεχίζονται απρόσκοπτα, όχι βεβαια για να ανατιληφθούν οι Λατίνοι τις αιρέσεις τους και να τις αποκηρύξουν αλλά για να διασφαλιστούν αντι-ευαγγελικά πρωτεία και πρωτοκαθεδρίες.

Αναφέρει η σχετική είδηση που διαβάσαμε στο Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία”:

“Έρευνα της εισαγγελίας της Ρώμης με θέμα την συνολική δραστηριότητα της τράπεζα του Βατικανού Ior, οδήγησε σήμερα σε τρεις συλλήψεις, με την κατηγορία απάτης , ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και συκοφαντίας.

Οι συλληφθέντες είναι ο υψηλόβαθμος κληρικός της πόλης Σαλέρνο της Νότιας Ιταλίας Νούντσιο Σκαράνο, ο χρηματιστής Τζοβάννι Καρίντσο και ο καραμπινιέρος Τζοβάννι Μαρία Τζίτο.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες οι Σκαράνο και Τζίτο προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν ιδιωτικό αεροσκάφος για να μεταφέρουν από ελβετικές τράπεζες στην Ιταλία είκοσι εκατομμύρια ευρώ που ανήκαν σε φίλους του ιταλού υψηλόβαθμου κληρικού.

Πριν από δυο εβδομάδες, ο ιταλός κληρικός είχε λάβει κλήση σε απολογία από την εισαγγελία του Παλέρμο για ξέπλυμα πεντακοσίων εξήντα χιλιάδων ευρώ, και, για το λόγο αυτό, πριν από δυο ημέρες είχε παυθεί από τα καθήκοντα του οικονομικού διαχειριστή του Apsa, οργανισμού ακίνητης περιουσίας της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Πρόκειται για οργανισμό που έχει στην ιδιοκτησία του χιλιάδες ακίνητα και καταθέσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Πριν από δύο ημέρες, ο πάπας Φραγκίσκος αποφάσισε, με στόχο την αύξηση της διαφάνειας, την δημιουργία ειδικής επιτροπής για την ριζική αναδιάρθρωση της τράπεζας του Βατικανού Ior, τράπεζα στην οποία ο Νούντσιο Σκαράνο συνεχίζει να διατηρεί λογαριασμό.”

No comments:

Post a Comment