Thursday, June 6, 2013

ΟΤΑΝ Ο κ. ΤΣΙΠΡΑΣ ΖΗΤΑ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ...




ΟΤΑΝ Ο κ. ΤΣΙΠΡΑΣ ΖΗΤΑ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ...

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
===============

Διαβάσαμε στο Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία”:

“Υπέρ μιας μεγάλης συμμαχίας με τους ανθρώπους της διπλανής πόρτας, με επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του, πέρα από τη συμφωνία ή όχι στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, τάχθηκε ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας.

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του σε εκδήλωση κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ, στη Θεσσαλονίκη ο κ. Τσίπρας τόνισε την ανάγκη συμμαχίας ακόμη και με δυνάμεις που τους χωρίζουν μεγάλες διαφορές. «Ακόμα και με την Εκκλησία πρέπει να συμμαχήσουμε», ανέφερε ενδεικτικά.

Οπως είπε, δεν έρχεται να διχάσει τους Ελληνες σε αριστερούς και δεξιούς, γιατί αν ιδιωτικοποιηθεί το νερό, τότε πρόσβαση σε αυτό δεν θα έχουν και οι δεξιοί και οι αριστεροί. Και αύριο τα σπίτια τους θα τους πάρουν οι τραπεζίτες και όχι οι αριστεροί, όπως έλεγαν κάποτε.”

Διαβάσαμε επίσης, στην ίδια ανάρτηση, το εύστοχο σχόλιο ανώνυμου σχολιαστή που υπογράφει ως “Προτέριος”:

“Όχι κύριε Τσίπρα, με την Εκκλησία του Χριστού εσείς και το αντίχριστο κόμμα σας δεν μπορείτε να συμμαχήσετε. 

Μπορείτε μόνο να συμμαχήσετε με κάποια ψευδοεκκλησία, όπως έκαναν οι Μπολσεβίκοι που έφτιαξαν την "Ζώσα Εκκλησία" για να είναι υποχείριό τους και για να διαλύσουν τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία και φυλάκισαν και οδήγησαν στο θάνατο τον άγιο πατριάρχη Μόσχας Τύχωνα τον Ομολογητή. 

Πολύ φοβούμαι όμως ότι θα βρεθούν - αν ήδη δεν έχουν βρεθεί - ορισμένοι από την ιεραρχία που θα δεχθούν να παίξουν, εν επιγνώσει ή ανεπίγνωστα, τον ρόλο του "χρήσιμου ηλίθιου" του νεομπολσεβικισμού που εσείς εκπροσωπείτε, ώστε να σας δώσουν συχωροχάρτι και να παρουσιάσουν ακόμα και τον αντιχριστιανισμό σας ως "ανθρωπισμό". 

Οι ίδιοι βαφτίζουν την ισλαμική εισβολή από λαθρομετανάστες (με 4-5 χιλιάδες δολλάρια ο κάθε "πένης"....) που δέχεται η πατρίδα μας, “άφιξη αναξιοπαθούντων που πρέπει να τους δώσουμε ένα κομμάτι ψωμί".... 

Η δυτική Μακεδονία, η Θεσσαλία, η Πελοπόννησος διαθέτουν, δυστυχώς, η κάθε μία τους από έναν τέτοιον ιεράρχη. 

Είναι ελάχιστοι ασφαλώς, αλλά διαρκώς προβαλλόμενοι από τα καθεστωτικά και αντίχριστα ΜΜΕ...

Και οι τρεις εξελέγησαν, αυτή είναι η ειρωνεία, επί αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου. 

Και βέβαια, δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή προκαθήμενος με την γενναιότητα και τη σοφία του αγίου Τύχωνος...

Αν κρίνουμε τουλάχιστον από το τί είπε ο αξιοθρήνητος κ. Κονιδάρης, ο "θεοφώτιστος" εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου, αναφορικά με το νεοκομμουνιστικό "αντιρατσιστικό" νομοθετικό έκτρωμα...”

Εξαίρετες οι παρεμβάσεις του “Προτέριου”. 

Απορώ πού βρίσκει τον χρόνο να παρακολουθεί όλες ανεξαίρετα τις αναρτήσεις του ιστοχώρου,  αλλά ζηλεύω πραγματικά και τη μοναδική ευχέρεια λόγου που τον διακρίνει.

Προσυπογράφω μέχρι κεραίας όλα όσα είπε o “Προτέριος” για τον κ. Τσίπρα.

Να προσθέσω μόνον ότι ο κ. Τσίπρας, αν θέλει συνεργασία με την Εκκλησία, ας αρχίσει από τα απλά. 

Καταρχήν να προσκυνά σταυρό και εικόνες και να δέχεται τον αγιασμό που του προσφέρει ο Αρχιεπίσκοπος στη Βουλή. 

Να αποκηρύξει τις αρχές του “ιστορικού υλισμού”, που διέπουν τη φιλοσοφική του σκέψη, που είναι σαφώς αντιχριστιανικές.

Υστερα ας θυμηθεί ότι δεν έχει παντρευτεί τη μητέρα των παιδιών του ούτε με πολιτικό γάμο. 

Ας πάει, λοιπόν, να κάνει εκκλησιαστικό γάμο - τον ΜΟΝΟ γάμο που αναγνωρίζει η πίστη μας -, ας ανακαλέσει τις δημόσιες δηλώσεις που έκανε ότι είναι άθεος και μετά ας έρθει για να ζητήσει συνεργασία με την Εκκλησία.

Το γε νυν έχον κάνει καλά να κλείσει το στόμα του, επειδή όταν ζητά συνεργασία με την Εκκλησία "he is adding insult to injury!"

No comments:

Post a Comment