Thursday, November 1, 2012

Ο ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΑΧΡΙΔΩΝ ΙΩΑΝΝΗ



Ο ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΑΧΡΙΔΩΝ ΙΩΑΝΝΗ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
==========

Η Εκκλησία της Ελλάδος ενεργεί προς την ορθή κατεύθυνση όταν συμπαρίσταται προς τον μαρτυρικό Αρχιεπίσκοπο Αχριδών Ιωάννη, ο οποίος κρατείται ως ο τελευταίος κακούργος στις φυλακές των Γυφτοσκοπιανών, οι οποίοι τον κακομεταχειρίζονται για ένδεκα μήνες τώρα. 

Η παρουσία του Σεβ. Μεσογαίας στο Βελιγράδι για να συντονίσει τις ενέργειες της Εκκλησία της Ελλάδος με την Εκκλησία της Σερβίας υπέρ της απελευθέρωσης του μαρτυρικού Αρχιεπισκόπου Αχριδών είναι απολύτως ενδεδειγμένη. 

Είναι επιβεβλημένο να μεθοδευτούν από κοινού με την Εκκλησία της Ελλάδος, αλλά και με την Ελληνική διπλωματία, οι κατάλληλες ενέργειες ώστε να τερματιστεί η τρομοκρατία των Σκοπιανών σε βάρος της Αρχιεπισκοπής Αχρίδος. 

Η Ελληνική διπλωματία πρέπει να θέσει μεταξύ των εκκρεμοτήτων με τους Σκοπιανούς την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των οπαδών της Αρχιεπισκοπής Αχρίδος.

Είναι αδιανόητο να παραβιάζουν με τόσο κατάφωρο τρόπο οι Σκοπιανοί τα ανθρώπινα δικαιώματα των πολιτών της ίδιας τους της χώρας και από την άλλη να ζητούν να γίνουν μέλη των Ευρωατλαντικών θεσμών.

Παραθέτουμε στη συνέχεια το ρεπορτάζ του κ. Αιμ. Πολυγένη που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.

*****


“Στο Βελιγράδι βρέθηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος συνοδευόμενος από τον Αρχιμανδρίτη κ. Ιερώνυμο Κάρμα, ως εκπρόσωποι της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησία της Ελλάδος.

Η Ελληνική αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Σερβίας κ. Ειρηναίο και προσεκλήθη στην Ιερά Σύνοδο του Πατριαρχείου, προκειμένου να εκφράσει τη συμπαράσταση της Εκκλησίας μας και να ενημερωθεί και συζητήσει περί των απαιτουμένων ενεργειών για την αποφυλάκιση του εδώ και περίπου ένδεκα μήνες φυλακισμένου Αρχιεπισκόπου Αχρίδος κ. Ιωάννου στις Φυλακές Σούτκα και Ιντρίζοβο.

Οι συνθήκες δίκης και φυλάκισης του κ. Ιωάννου είναι απάνθρωπες, οι όροι διαμονής του είναι αυτοί ενός κοινού εγκληματία, ζει σε απόλυτη απομόνωση από οποιονδήποτε άνθρωπο, μηδέ της μητέρας και της αδελφής του εξαιρουμένων, με κλονισμένη την υγεία του, μέσα στον ίδιο θάλαμο με άλλους καταδίκους βαρυποινίτες.

Το μένος, ο διωγμός και η βία που ασκούνται από το Κράτος των Σκοπίων εναντίον των Ορθοδόξων της Αρχιεπισκοπής Αχρίδος ξεπερνά κάθε φαντασία.

Όποιος ενδιαφέρεται θα μπορούσε ενδεικτικά να ρίξει μια ματιά στο βίντεο που είχε δημοσιεύσει και παλαιότερα η Romfea.gr, (Σημ.: το οποίο προτάσσεται της ανάρτησης) όπου παρουσιάζεται η κηδεία του πατέρα μιας μοναχής κάτω από πράξεις μοναδικής ασεβείας οργάνων του Κράτους.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Μητροπολίτης Μεσογαίας συζήτησε με την Ιερά Σύνοδο για περισσότερο από μία ώρα και στη συνέχεια συμμετείχε σε ομάδα εργασίας με τον Μητροπολίτη Μπάτσκας κ. Ειρηναίο (Μπούλοβιτς), ώστε να σχεδιαστούν από κοινού οι από δω και πέρα απαιτούμενες ενέργειες.”


ΠΗΓΗ:

Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία”

No comments:

Post a Comment