Sunday, November 11, 2012

ΑΔΕΙΑΣΑΝ ΤΗ ΡΕΠΟΥΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ




ΑΔΕΙΑΣΑΝ ΤΗ ΡΕΠΟΥΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
================

Διαβάσαμε στο Ιστολόγιο “Θρησκευτικά” από την iefimerida.gr τα εξής λίαν ευχάριστα:

“Την κυρία Ρεπούση και το βίβλιο της «άδειασε» ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος χαρακτηρίζοντας την ιστορία της τσαπατσούλικη:

"Το θέμα δεν είναι αν έχει κανείς μια προοδευτική ή μια συντηρητική αντίληψη για τα ιστορικά γεγονότα. Το θέμα είναι αν η μεθοδολογική και επιστημονική του προσέγγιση είναι επαρκής και ακριβής και η τεκμηρίωσή του είναι τέτοια, ώστε να αποδίδει σωστά τα ιστορικά γεγονότα. Λυπάμαι να το πω, ότι πέρα από τα αριστερά και τα δεξιά, η καταγραφή των επίμαχων γεγονότων από την κυρία Ρεπούση είναι απλά λανθασμένη, είναι κακή ιστορία, είναι τσαπατσούλικη ιστορία."

Ομως η ένσταση συνεχίστηκε με σφοδρές επιθέσεις που εξαπέλυσαν κατά της κ. Ρεπούση βουλευτές της ΝΔ και των ανεξάρτητων Ελλήνων. 

Πιο οξύς όλων ο Μιχάλης Παπαδόπουλος της ΝΔ ο οποίος της είπε: "Κυρία Ρεπούση, πραγματικά γνωρίζουμε τη στήριξή σας στην Κυβέρνηση με τις ιδιορρυθμίες που έχετε και τις διαφορετικές απόψεις αλλά έλεος πια!  Νομίζω ότι είστε ανιστόρητη και συνεχίζετε να λέτε τις ίδιες αηδίες τις οποίες κάνατε όταν ήσασταν στο Υπουργείο Παιδείας. Σαν πρόσφυγας από πατέρα από τη Σεβάστεια του Πόντου και μάνα από τα Βουρλά της Μικράς Ασίας δεν ανέχομαι να ακούω τέτοιες αηδίες μέσα στην ελληνική Βουλή. Και δεν γνωρίζει η κ. Ρεπούση ούτε καν την τουρκική αντεθνική αριστερή ιστοριογραφία, η οποία χωρίς κανένα ταμπού, καταγγέλλει ανοικτά τον Κεμάλ Ατατούρκ που μετά την αποχώρηση των ελληνικών στρατευμάτων έπνιξε στο αίμα τα παράλια της Μικράς Ασίας. Κυρία Ρεπούση, δεν έχουμε και δεν έχετε καμία ανάγκη να συγκαλύπτουμε τα εγκλήματα των Τούρκων. Έχετε άγνοια. Έχετε ημιμάθεια. Έχετε αχρειότητα."

Επιτέλους! Οι ανιστόρητες και εθνομειοδοτικές θέσεις της κυρίας Ρεπούση δεν είναι πια αντικείμενο επιθέσεων μόνον από τα ΜΜΕ, τον Οικουμενικό Πατριάρχη και πολλούς πατριωτικούς κύκλους αλλά και από τη Βουλή των Ελλήνων όπου η κυρία του “συνωστισμού” προκαλεί πραγματικό συνωστισμό επιθέσεων εναντίον της όποτε προσπαθήσει να κάνει την έξυπνη. 

Καιρός ήταν η κυρία αυτή που προκάλεσε με τόση θρασύτητα ένα έθνος και την ιστορία του να πάρει τη δέουσα απάντηση.

Ελπίζουμε ότι αυτού του είδους την απάντηση θα παίρνει εφεξής η κυρία Ρεπούση - και η κάθε κυρία Ρεπούση της Βουλής - όποτε ανοίγει το στόμα της για να μαγαρίσει την Ιστορία του έθνους μας.

Για μια ακόμη φορά να επαινέσουμε τη στάση του υπουργού παιδείας κ. Αρβανιτόπουλου, ενός καταξιωμένου επιστήμονα και ενός λαμπρού πολιτικού που σέβεται την πίστη μας και την Ιστορία του Γένους μας.

No comments:

Post a Comment