Monday, November 19, 2012

ΜΕ ΣΕΜΝΟΤΗΤΑ ΟΙ ΕΝΘΡΟΝΙΣΕΙΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΩΝ




ΜΕ ΣΕΜΝΟΤΗΤΑ ΟΙ ΕΝΘΡΟΝΙΣΕΙΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΩΝ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
================

Το Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία” αναδημοσιεύει την στήλη "Μικρά και Ενοχλητικά" από την Κυριακάτικη Εφημερίδα ''Το Παρόν".

“Ενθρονιστήρια... φέσια! 

Δύο νέοι μητροπολίτες αναλαμβάνουν καθήκοντα στην επαρχία τους αυτήν την εβδομάδα. 

Στην Πρέβεζα και στην Ιερισσό θα γίνουν, ακούγεται, σεμνές και διακριτικές εκδηλώσεις.

Οι καιροί είναι δύσκολοι και το κλίμα δεν «σηκώνει» αρχιερατικές φιέστες, γι αυτό και οι διοργανωτές είναι προσεκτικοί. 

Σε μια άλλη μητρόπολη πάντως, ακριτική, όπου είχε γίνει ενθρόνιση τέτοιο μήνα πριν από τρία χρόνια, δεν έχουν μπει στον κόπο να αποπληρώσουν τα φέσια της φιέστας.

Τριάντα νοματαίοι, αρχιερείς, παράγοντες και δημοσιογράφοι, ταξίδεψαν τότε αεροπορικώς για να παρευρεθούν στην ενθρόνιση, όμως η εταιρεία που ανέλαβε να τους μεταφέρει δεν έχει ακόμη πληρωθεί από τον μητροπολίτη!

Ο ίδιος ξάφνου εντάχθηκε στο...κίνημα «δεν πληρώνω» και αρνείται επίμονα να αποπληρώσει την οφειλή, που ανέρχεται σε αρκετές χιλιάδες ευρώ. 

Με... αεροπορικούς ελιγμούς ο μητροπολίτης κάνει πως δεν ακούει, σιγοσφυρίζοντας το «ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος». 

Δεν θα σταθούμε στις μικρότητες του εν λόγω Μητροπολίτη που νομίζει ότι κάνει κάτι ιδιαίτερα έξυπνο επειδή δημιουργεί χρέη και αποδεικνύεται στην πράξη αναξιόπιστος μόνον και μόνον γα να κάνει παρδαλές φιέστες για τα διάφορα anniversaries του.

Θα σχολιάσουμε όμως πολύ ευμενώς την πληροφορία ότι οι δύο νέοι Μητροπολίτες Πρεβέζης και Ιερισσού θα γιορτάσουν με κάθε σεμνότητα και μακριά από κάθε φεστιβαλικό χαρακτήρα την ενθρόνισή τους.

Τους τιμά αυτό ιδιαίτερα. Καταρχήν επειδή οι φιέστες δεν έχουν σχέση με το εκκλησιαστικό ήθος, αλλά και γιατί ο κόσμος τις μέρες μας πεινά και δεν επιτρέπεται να τον σκανδαλίζουν οι ιεράρχες με την ματαιοδοξία τους.

No comments:

Post a Comment