Sunday, November 25, 2012

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΣΗΨΗΣ ΣΕ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ




ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΣΗΨΗΣ ΣΕ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====================

Διαβάζουμε στο sigma.live:

“Την στιγμή που η Κύπρος περνά μια από τις χειρότερες φάσεις στη σύγχρονη ιστορία της, με την κρίση να έχει γονατίσει τους πολίτες και την Τουρκία να προκαλεί συνεχώς, σκορπώντας απειλές εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας, οργή προκαλεί η είδηση πως Ε/κ ξοδεύουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ σε καζίνο και αερογραμμές των κατεχομένων.

Οι αριθμοί της JCC είναι ενδεικτικοί της κατάστασης. Περίπου 4 εκατομμύρια ξόδεψαν Ελληνοκύπριοι, μέσω πιστωτικών καρτών, στα κατεχόμενα από τον Ιανουάριο μέχρι τον Οκτώβριο του 2012. Μόνο τον Οκτώβριο ξοδεύτηκαν περίπου 460 χιλιάδες ευρώ, ενώ περισσότερα από 8 εκατομμύρια πληρώθηκαν από την αρχή του χρόνου μέχρι σήμερα σε κατεχόμενα και Τουρκία.”

Στον Πυλώνα Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΑΜΗΝ είδαμε την ακόλουθη είδηση:

“Την παρέμβαση της εισαγγελίας προκάλεσαν τα επεισόδια ξυλοδαρμού καθηγητή και φοιτητών στη Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), αλλά και η επιστολή φοιτητών της Νομικής - την οποία κοινοποιούν στα αρμόδια όργανα του ιδρύματος - που καταγγέλλουν ανεξέλεγκτη βία στο πανεπιστήμιο από ομάδες κουκουλοφόρων.

Το περιστατικό σημειώθηκε πριν από τρεις ημέρες, όταν καθηγητές και φοιτητές της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ επιχείρησαν να καθαρίσουν τον χώρο από τα σκουπίδια. Οι εθελοντές δέχθηκαν επίθεση από φοιτητές και εργολαβικούς υπαλλήλους που χαρακτήρισαν την πρωτοβουλία τους απεργοσπαστική.

Στην επιστολή τους, οι φοιτητές της Νομικής του ΑΠΘ καταγγέλλουν συγκεκριμένα περιστατικά βίας που σημειώθηκαν στους χώρους της Σχολής, αλλά και συνεχόμενο κλίμα τρομοκράτησης και απειλών κατά προσώπων και θεσμών του πανεπιστημίου, που σχετίζονται τόσο με εθελοντικές πρωτοβουλίες απομάκρυνσης των σκουπιδιών όσο και με δράσεις κατά των καταλήψεων.

Στο ιστολόγιο star.gr διαβάζουμε επίσης:

“Τι νούμερα έκαναν οι τούρκικες σειρές;

 16.10.2012 - 18.55     
​"Χτύπησαν" κόκκινο τα μηχανάκια της AGB με την «Asi», ενώ και οι υπόλοιπες τουρκικές σειρές δεν πάνε πίσω.

Αναλυτικά, τη Δευτέρα τα νούμερα της AGB διαμορφώθηκαν ως εξής:

Ο «Μοιραίος έρωτας» σημείωσε στο σύνολο 34,6% και στα νεανικά κοινά 23,9%.

Η «Sila» έκανε 26,5% στο σύνολο και 1% στα νεανικά κοινά.

Η «Asi» έκανε στο σύνολο 35,9% και στις ηλικίες 15-44, 27,9%.

Ο «Σουλεϊμάν ο μεγαλοπρεπής» έκανε 23,7% στο γενικό και στις ηλικίες 15-44, 20,4%.”

Τι να πρωτοσχολιάσει κανείς στις πιο πάνω - και εκατό άλλες παρόμοιες - ειδήσεις που διαβάζει καθημερινά στον ιστοχώρο;

Απλούστατα και στην Ελλάδα και στην Κύπρο η σήψη σε όλα τα επίπεδα είναι αποπνικτική.

Κακώς αποδίδονται από ορισμένους τα αποκαρδιωτικά αυτά φαινόμενα σε οργανωμένες μειοψηφίες. 

Τα 4 εκατομμύρια ευρώ που ξόδευσαν Ελληνοκύπριοι στα καζίνα και στα αεροπορικά εισιτήρια δεν αφορούν απλά τους γνωστούς Νεοκύπριους “επαναπροσεγγιστές” και ορισμένους “καζινόβιους”, αλλά πολλούς ασυνείδητους Ελληνες της Κύπρου που βλέπουν την Τουρκική σημαία στον Πενταδάκτυλο και όμως δεν διστάζουν να συναλλάσσονται με τους εισβολείς της ιδιαίτερης πατρίδας μας.

Το ίδιο ισχύει για τις Τουρκικές σειρές. Υπολογίζεται ότι ένας στους δύο Ελληνες κάθεται και χάσκει μπροστά στην τηλεόραση για να βλέπει την προπαγάνδα των προαιώνιων εχθρών της πίστης και του Γένους μας.

Ούτε η επίθεση εναντίον των Καθηγητών και φοιτητών της Θεολογικής Σχολής Θεσσαλονίκης, επειδή πήγαν να καθαρίσουν τα σκουπίδια που προκαλούσαν προβλήματα υγείας στους φοιτητές, περιορίζεται στους κουκουλοφόρους. 

Ολοι είμαστε υπεύθυνοι για την ανοχή που δείξαμε γι’ αυτού του είδους την επί δεκετίες συμπεριφορά  οργανωμένων μειοψηφιών που εξευτελίζουν κάθε έννοια δημοκρατίας και εξοστρακίζουν κάθε σοβαρότητα από τα εκπαιδευτικά μας Ιδρύματα.

Τώρα είναι η ώρα της Εκκλησίας. Πάντοτε είναι η ώρα της Εκκλησίας φυσικά, αλλά τώρα προπαντός σ’ αυτή την κρίση η Εκκλησία πρέπει να κηρύξει μετάνοια. Να βοηθήσει όλους μας να αντιληφθούμε ότι εμείς έχουμε την ευθύνη για τα χάλια της πάτρίδας μας. 

Και μη νομίσετε ότι μόνον οι συνειδητοί χριστιανοί αντιλαμβάνονται αυτή την αλήθεια.

Πριν δύο περίπου δεκαετίες η Γ. Γραμματέας του ΚΚΕ κ. Αλέκα Παπαρήγα επισκεπτόταν την Κύπρο και σε συνέντευξή της που εδωσε στο ΡΙΚ ομολόγησε ότι η κρίση του Ελληνισμού ήταν ηθική. Και μιλούσε για τα δεδομένα εκείνης της εποχής.

Αυτό που αντιλαμβάνονται ακόμη και οι συνειδητοί άθεοι - ή τουλάχιστον αυτοί που ισχυρίζονται ότι είναι συνειδητοί άθεοι - είναι καιρός να το αντιληφθούν και να το πιστέψουν οι άνθρωποι της Εκκλησίας και προπαντός οι επίσκοποί μας και να καλέσουν το λαό μας να μετανοήσει αληθινά και να ξαναβρεί το Ελληνορθόδοξο ήθος του.

No comments:

Post a Comment