Monday, November 26, 2012

Ο ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙ ΦΙΕΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΟΝΟΝΑΤΗΡΙΑ ΤΟΥ



Ο ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙ ΦΙΕΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΟΝΟΝΑΤΗΡΙΑ ΤΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
============

Διαβάζουμε στο Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία”:

“Την Τρίτη, 4 Δεκεμβρίου 2012 ημέρα μνήμης του Αγίου Σεραφείμ Επισκόπου Φαναρίου και Νεοχωρίου του θαυματουργού, ο Σεβ. Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ άγει τα ονομαστήριά του.

Ο Μητροπολίτης Καστορίας λόγω της κρίσιμης οικονομικής συγκυρίας που βιώνει η Πατρίδα μας, δεν θα εορτάσει και φέτος τα ονομαστήριά του.

Με τον τρόπο αυτό ο Σεβασμιώτατος δηλώνει τη συμπαράστασή του στο δοκιμαζόμενο λαό της Ελλάδος και ιδιαίτερα της Καστοριάς, που πλήττεται τόσο από την κρίση.

Θα αρκεστεί μόνο στην τέλεση της Ακολουθίας του Εσπερινού και της Θείας Λειτουργίας, σε έναν Ιερό Ναό της Μητροπολιτικής Περιφέρειας και θα δεχθεί τις ευχές των πνευματικών του παιδιών στο τέλος της κάθε Ακολουθίας.”

Καμία αμφιβολία δεν είχαμε ότι ο όντως πνευματικός επίσκοπος της ακριτικής Μητροπόλεως Καστορίας θα ενεργούσε με τον ορθό τρόπο για τα ονοματήριά του.

Ο λαός μας κυριολεκτικά πεινά, οι μισοί νέοι μας είναι άνεργοι, ένας στους τέσσερις Ελληνες ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας και το τελευταίο πράγμα στον κόσμο που χρειάζεται το ποίμνιο της Εκκλησίας είναι να δει τους ιεράρχες του να πραγματοποιούν φιέστες με πολυερχιερατικά συλλλείτουργα και άλλες περιττές πολυτέλειες για τα ονοματήριά τους.

Ευχαριστούμε τον όντως πνευματικό επίσκοπο της Καστορίας που εμπνέει τους πιστούς με την άμεμπτη βιοτή του, την γνήσιά του ταπείνωση και το ορθόδοξο του φρόνημα, επειδή δεν διέψευσε τις προσδοκίες του ποιμνίου του και με αυτή του την ενέργεια. 

No comments:

Post a Comment