Friday, November 16, 2012

ΚΑΙ ΤΩΡΑ! ΠΩΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΟΥ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ;




ΚΑΙ ΤΩΡΑ; ΠΩΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ "ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΟΥ" ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ;

Του Παναγιώτη Τελεβάντου 
=================

Γράφει η Romfea.gr:

“Να μην συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε πολιτική δραστηριότητα, καλεί του κληρικούς η Ιερά Σύνοδος της Ρουμανικής Εκκλησίας.

Το Πατριαρχείο Ρουμανία σε ανακοίνωσή του, τονίζει ότι η Εκκλησία είναι ουδέτερη πολιτικά, παρόλα αυτά δεν αδιαφορεί για τα προβλήματα του ρουμανικού λαού.

Σε άλλο σημείο η Ιερά Σύνοδος τονίζει ότι, οι συμμετοχή κληρικών σε προεκλογικές εκστρατείες παραβιάζει τους Ιερούς Κανόντες.

Όσον αφορά τις βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 9 Δεκεμβρίου 2012, η Εκκλησία της Ρουμανίας σημειώνει ότι "η Εκκλησία πάντα θα συμβάλλει στην υπεράσπιση της δημοκρατίες, της ελευθερίας, της πίστης στον Θεό, της ανεξαρτησίας, απορρίπτοντας κάθε μορφή αθεϊστικού κουμμουνιστικού ολοκληρωτισμού".

Παράξενοι οι του Πατριαρχείου Ρουμανίας.! 

Ακούς εκεί να απογορεύσουν την εμπλοκή κληρικών σε προεκλογικές εκστρατείες; 

Πού το βρήκαν αυτό πάλιν;!

Απλά και μόνον επειδή 7 Ιεροί Κανόνες Οικουμενικών Συνόδων το απαγορεύουν ρητά, κατηγορηματικά και επί ποινή καθαιρέσεως σημαίνει ότι οι κληρικοί πρέπει να συμμορφωθούν με τις επιταγές των Ιερών Κανόνων των Οικουμενικών Συνόδων;

Ας ρώταγαν τον π. Βασίλειο Βολουδάκη για να τους εξηγήσει ότι η ποιμαντική είναι πολιτική και ότι αυτό που προέχει είναι να συνεχιστεί το έργον του Καποδιστρίου.!!!

Θα μου πείτε: Καλά και πώς δεν το ανακάλυψαν αυτό οι Πατέρες της Εκκλησίας και οι σύγχρονοι Αγιοι και το ξέρει μόνον ο π. Βασίλειος;

Αυτό το ερώτημα δεν μπορώ να σας το απαντήσω, αλλά θα σας παραπέμψω στο ειδήμονα επί του θέματος, π. Βασίλειο Βολουδάκη, τον πνευματικό πατέρα του μακρακιστικού κόμματος “Κοινωνία” για να σας κατηχήσει ανάλογα.

Και για να αφήσουμε τα αστεία! 

Δεν νομίζει η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος ότι πρέπει να ασχοληθεί με την περίπτωση του π. Βασιλείου, του π. Τσάκαλου και ορισμένων άλλων - ευτυχώς όχι πολλών - κληρικών, οι οποίοι επιλήσμονες της υποχρέωσης τους να μην εμπλέκονται "ταις του βίου πραγματείαις" συμπεριφέρονται με τρόπο απάδοντα προς την ιερατική τους ιδιότητα; 

Στο μεταξύ ο π. Βασίλειος πέραν του σκανδαλισμού για την εμπλοκή του στον κομματικό στίβο, καλό θα ήταν να διαχώριζε τη θέση του από τον εξευτελισμό των υπολοίπων υπευθύνων του “Ορθόδοξου Τύπου” που γονάτισαν μπροστά στον Σεβ. Μεσσηνίας και δεν εννοούν με τίποτα να ορθοποδήσουν και να αποσύρουν την απολογία που του έδωσαν για τις εκκλησιολογικές του πλάνες.

No comments:

Post a Comment