Tuesday, November 13, 2012

ΓΕΝΝΑΙΑ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ




ΓΕΝΝΑΙΑ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΟΜΟΛΟΓΗΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
============

Πολύ ορθά έπραξε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ να δημοσιεύσει από τώρα Ανακοίνωση με την οποία αναγγέλλει ότι δεν θα κάνει φιέστες για τα ονοματήριά του. 

Και λέμε ότι ορθά έπραξε να δημοσιεύσει τώρα το σχετικό Ανακοινωθέν (τρεις βδομάδες πριν την γιορτή του) επειδή αυτή τη στιγμή η πρόκληση της φιέστας για τα ονοματήρια του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομου (Σαββάτου) υπερέβη και τους χειρότερους μας φόβους. 

Ουδείς βεβαίως εξεπλάγη επειδή παρέστησαν οι Σεβ. Καισαριανής Πουρτσουκλής, Ιλίου Αθηναγόρας, Σύρου Δωρόθεος, Μαντινείας Αλέξανδρος και άλλοι του ιδίου φυράματος Ιεράρχες.

Ο Αγιος Ναυπάκτου όμως άραγε γιατί παρέστη; 

Για να ευχαριστήσει τον κ. Σαββάτο επειδή πρωτοστάτησε στην καταψήφιση της εισήγησης του να ανακηρυχθούν ως Οικουμενικές οι Σύνοδοι που δικαίωσαν τον Μέγα Φώτιο και τους Ησυχαστές; 

Για να τον επιβραβεύσει για την ομολογία του στην Σύνοδο της Ιεραρχίας για τη “διηρημένη Εκκλησία”; 

Για να προσφέρει εκδούλευση στον “διά τας αμαρτίας ημών” Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο που θέλει πάση θυσία να επαναφέρει τον Μεσσηνίας στο προσκήνιο των διαλόγων;

Εξαιρετικά απογοητευτική η παρουσία σας στη Μεσσηνία, Αγιε Ναυπάκτου, η οποία έρχεται να προστεθεί στην ασχημία της πρόσκλησης πριν λίγα χρόνια στον κ. Γιαγκάζογλου να μιλήσει σε συνέδριο της Ιεράς Μητροπόλεως Ναυπάκτου για τον αείμνηστο Ρωμανίδη με την εξίσου θλιβερή συμμετοχή του π. Γεώργιου Μεταλληνού! 

Και αυτά έγιναν την ώρα που ο αγώνας εναντίον της απο - ορθοδοξοποίησης του μαθήματος των Θρησκευτικών διεξαγόταν με εντελώς άνισους όρους επειδή οι ΠΑΣΟΚΟΙ ήταν στην εξουσία.

Ετσι και τώρα την ώρα που η ηγεσία του αγώνα εναντίον του Οικουμενισμού είναι γονατισμένη και δεν εννοεί με τίποτα να ανακαλέσει την απολογία της προς τον Σεβασμιότατο της “διηρημένης Εκκλησίας” κ. Σαββάτο, το λιγότερο που περιμέναμε από σας είναι να μην παραστείτε στις φιέστες για τα ονοματήρια του Μεσσηνίας.

No comments:

Post a Comment