Wednesday, May 23, 2012

ΔΗΛΑΔΗ; Ο κ. Theodor Petrov ΕΙΝΑΙ ή ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΝΙΤΗΣ;


ΔΗΛΑΔΗ; Ο κ. Theodor Petrov ΕΙΝΑΙ ή ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΝΙΤΗΣ;


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

==========


Μόλις ανέγνωσα άρθρο του κ. Theodor Petrov “Αντί Μνημονίου ... ένα υστερόγραφο” στον “Πυλώνα Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΑΜΗΝ” και ομολογώ ότι εξακολουθώ να μην έχω σαφή εικόνα της ιδιότητάς του.


Τελικά ο κ. Theodor Petrov είναι Ουνίτης ή είναι Ορθόδοξος;


Τον παρακαλούμε να απαντήσει ευθέως διότι στο άρθρο του λέγει πολλά και διάφορα και ενδιαφέροντα από πολλές απόψεις, αλλά σαφή απάντηση αν είναι ή όχι Ουνίτης δεν δίνει.


Νομίζω ότι λόγοι στοιχειώδους εντιμότητας καθιστούν απολύτως αναγκαία την διευκρίνιση του θέματος.


Προσωπικά δεν θα σταματήσω να διαβάζω τα άρθρα του κ. Theodor Petrov, αν τυχόν αποκαλύψει ότι είναι Ουνίτης, αλλά θέλω να γνωρίζω την ιδιότητά του, επειδή θα με βοηθά να αντιλαμβάνομαι εν πολλοίς τι λέγει, πώς το λέγει και γιατί το λέγει, χωρίς να σημαίνει ότι δεν θα ακούω με αντικειμενικότητα τα επιχειρήματα που εκθέτει.


Θέλω να παρακαλέσω επίσης τον κ. Theodor Petrov να μας αποκαλύψει αν γνωρίζει ποιος είναι ο σχολιογράφος που υπογράφει ως “Λέων”, ο οποίος και αποκαλεί τον κ. Theodor Petrov “ουνιτολογιότατο”.


Οταν υπέβαλα το ερώτημα στον ίδιο μου απάντησε ότι “Λέων” είναι το όνομά του και “Λέων” αποκαλείτο ο παππούς του, πλην όμως - όπως αντιλαμβάνεστε - πολύ λίγο με βοήθησε η απάντηση να αντιληφθώ με ποιο μιλούσα, επειδή αν λ.χ. έγραφα κείμενα που υπέγραφα ως “Παναγιώτης” και απαντούσα ότι “Παναγιώτη” με λένε και “Παναγιώτη” έλεγαν και τον παππού μου, δεν θα βοηθούσα τους αναγνώστες να αντιληφθούν με ποιο μιλούν.


Μήπως ο κ. Theodor Petrov μπορεί να μας βοηθήσει να αντιληφθούμε ποιος είναι ο συντάκτης των σχολίων που υπογράφει ως “Λέων” και να μας αποκαλύψει ευθέως και χωρίς περιστροφές αν ίδιος είναι ή δεν είναι Ουνίτης;

No comments:

Post a Comment