Thursday, May 17, 2012

Ο κ. ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ ΝΑΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΛΑΡΙΣΗΣ ΘΕΟΛΟΓΟ


Ο κ. ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ ΝΑΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΛΑΡΙΣΗΣ

==========


Ο αείμνηστος μητροπολίτης Λαρίσης κυρός Θεολόγος ουδέποτε επιδίωξε να επισκοποποιηθεί.


Αντιτάχθηκε σθεναρά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο με αποτέλεσμα να ψυχρανθούν, ευτυχώς για σύντομο χρονικό διάστημα, οι σχέσεις του με τον αοίδιμο γέροντά του και σέμνωμα της Ελλαδικής Εκκλησίας μακαριστό μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών Διονύσιο που τον πίεζε σφοδρά να γίνει μητροπολίτης αποβλέπων στην ποιοτική ανύψωση του επισκοπικού δυναμικού της Εκκλησίας της Ελλάδος την οποία εγγυάτο η προσωπικότητα του τότε αρχιμανδρίτη Θεολόγου.


Του απέστειλε μάλιστα και εξασέλιδη επιστολή, ο Θεολόγος του Διονυσίου, με την οποία απέκρουε το ενδεχόμενο της υπ’ αυτού καταλήψεως επισκοπικού θρόνου.


Κατόπιν σφοδροτάτων πιέσεων και για λόγους υπακοής ο Θεολόγος Πασχαλίδης δέχτηκε να τοποθετηθεί στο τριπρόσωπο και τελικά μετά την άρνηση του πλειοψηφήσαντος υποψηφίου π. Αναργύρου Σταματόπουλου να αναλάβει τη διαποίμανση της μητροπόλεως Λαρίσης εξελέγη ο δεύτερος σε προτίμηση π. Θεολόγος.


Ο μακαριστός ποίμανε τη μητρόπολή του με αίσθημα ποιμαντικής ευθύνης.


Πέτυχε να κερδίσει την αγάπη του ποιμνίου του με την υψοποιό του ταπείνωση, την ανιδιοτέλειά του, την ασκητικότητά του, την παροιμιώδη φιλανθρωπία και αφιλοχρηματία του, την πραότητά του, την πολεμική που κατά ποιμαντικό χρέος εξήσκησε κατά της τοπικής μασσωνικής στοάς και η οποία ουκ ολίγον συνέβαλλε στη μετά ταύτα έκπτωσή του απ’ το μητροπολιτικό θρόνο της Λάρισας.


Αυτός ακριβώς ο ακατάλυτος πνευματικός σύνδεσμος ποιμνίου και ποιμένος ώθησε σύσσωμο το πλήρωμα της τοπικής Εκκλησίας της πρωτεύουσας της Θεσσαλίας μετά την εκδημία του πρώτου μοιχεπιβάτη της μητροπόλεως να ζητήσει την επάνοδο του κανονικού του μητροπολίτη αίτημα κατά πάντα ηθικό, λογικό, φυσικό και δίκαιο.


Δυστυχώς η τότε διοίκηση της Ελλαδικής Εκκλησίας κώφευσε προκλητικά στο αίτημα του ποιμνίου και με την εκλογή κατά πάντα ακατάλληλου προσώπου περιέπλεξε δεινώς το όλο θέμα.


Ακολούθησαν επανειλημμένες αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας που δικαίωσαν τους φίλους της κανονικότητας και της νομιμότητας αλλά η επίσημη Εκκλησία μουλάρωσε κατά την έκφραση του τότε πρωθυπουργού Κων/νου Μητσοτάκη με συνέπεια να εκτραχηλισθεί η κατάσταση ειδικά μετά την ατυχέστατη εκλογή του Ιγνατίου Λάππα που δυστυχώς δημιούργησε εκρηκτική ατμόσφαιρα της οποίας οι συνέπειες διαιωνίζονται μέχρι σήμερα.


Ο μητροπολίτης Ιγνάτιος μεγάλως έσφαλλε δεχόμενος να καταλάβει μηδέποτε κενωθέντα κανονικώς επισκοπικό θρόνο.


Προκάλεσε το αίσθημα του πιστού λαού της Λαρισας και εξ αιτίας της επιλογής και επιμονής του να γίνει μητροπολίτης Λαρίσης συνετέλεσε όσο κανείς άλλος στην κακοποίηση από τα ΜΑΤ του πιστού λαού.


Ενθρονίστηκε στανικώ τω τρόπω και ΕΡΗΜΗΝ της βουλήσεως του ποιμνίου του.


Ο υποφαινόμενος παρέστην αυτόπτης μάρτυς της αστυνομικής θηριωδίας έναντι των πιστών της μητροπόλεως Λαρίσης.


Και ο εωρακώς μεμαρτύρηκεν!


Δυστυχώς εξ όσων βλέπουν το φως της δημοσιότητας χωρίς το παράπαν να διαψευσθούν αρμοδίως και καθηκόντως ο διωγμός του πιστού λαού και ιδιαίτερα των πολυτέκνων συνεχίζεται προς δόξαν του...αρχεκάκου όφεως και των ποικιλώνυμων εχθρών της Εκκλησίας.


Φρονώ ότι αιτία του κακού είναι η παντελώς άκριτη και επιπόλαιη και φυσικά όλως αντικανονική απόφαση του μητροπολίτη Ιγνατίου να δεχθεί την παράνομη και αντικανονική εκλογή του.


Τι τον εβάσκανε και το έπραξε αυτό ενώ εξ όσων γνωρίζω σεβάσμιος κεκοιμημένος μητροπολίτης τον προβλημάτισε σχετικώς προκειμένου να μην πραγματοποιήσει την απόφασή του;


Αισθάνεται άραγε άνετα γνωρίζοντας ότι ικανός αριθμός πιστών αντιδρά και στρέφεται εναντίον του;


Ο γράφων απευθύνει έκκληση στο μητροπολίτη Ιγνάτιο να αναθεωρήσει την έως τώρα στάση του έναντι των αντιφρονούντων, να σταματήσει τις εναντίον τους διώξεις, να ΕΚΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗ ΣΥΓΓΝΩΜΗ του πολύπαθου λαρισαικού λαού και να είναι βέβαιος ότι οι Λαρισαίοι θα τον αγκαλιάσουν ολόψυχα και θα τον αποδεχθούν ανεπιφύλακτα σαν ποιμένα τους.


Ειδάλλως πώς να τον αποδεχθούν όταν η πικρία πληροί τις καρδιές τους επειδή ο δεσπότης τους τους κυνηγά στα δικαστήρια;


Ελάτε σεβασμιώτατε Ιγνάτιε στη θέση τους!


Ας δεηθούμε του Κυρίου του Αμπελώνος όπως ειρηνεύσει επιτέλους η τόσο δοκιμασμένη Εκκλησία της Λάρισας.


No comments:

Post a Comment