Saturday, May 19, 2012

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΠΑΤΕΡΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ



ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΠΑΤΕΡΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ


Του ιστολογίου “Θρησκευτικά”

===========


Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η ημερίδα της Εστίας Πατερικών Μελετών με θέμα "Θρησκευτικά: Ορθόδοξη παιδεία ή πανθρησκειακή προπαγάνδα;". Από τους εισηγητές τονίσθηκαν ιδιαίτερα τα θεολογικά και παιδαγωγικά προβλήματα που δημιουργεί η ριζική αλλοίωση του θρησκευτικού μαθήματος που επιχειρείται με το νέο πρόγραμμα σπουδών.


Εκτός των εισηγητών, σημαντική παρέμβαση έκανε και ο καθηγητής Αναστάσιος Μαρίνος, Αντιπρόεδρος του ΣτΕ ε.π., που τόνισε ότι όλα όσα προσπαθούν να επιβάλλουν στα ελληνικά σχολεία όσοι προωθούν το νέο πρόγραμμα σπουδών για τα Θρησκευτικά, είναι αντισυνταγματικά αφού αντιβαίνουν σε σχετικές αποφάσεις του ΣτΕ περί του θρησκευτικού μαθήματος, για την έκδοση των οποίων και ο ίδιος είχε εργαστεί εντατικά κατά το παρελθόν.


Ο κ. Χρήστος Παπασωτηρίου, Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα ανέφερε ότι είναι στο χέρι των γονέων να προσφύγουν στα αρμόδια δικαστήρια ώστε να ακυρωθεί το νέο πρόγραμμα σπουδών για τα Θρησκευτικά το οποίο αντιβαίνει στις προβλέψεις του Συντάγματος. Αποκάλυψε μάλιστα ότι μία τέτοια κίνηση από γονείς έχει ήδη ξεκινήσει.



ΠΗΓΗ:


Θρησκευτικά

No comments:

Post a Comment