Friday, May 25, 2012

TΟ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΘΑΥΜΑΤΑΚΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΙΝ Ο ΣΕΒ. ΔΩΔΩΝΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ!


ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΘΑΥΜΑΤΑΚΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΙΝ Ο ΣΕΒ. ΔΩΔΩΝΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ!

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
==============

Γράφει το καλό ιστολόγιο “Χριστιανική Βιβλιογραφία”:

“Θὰ ἦταν πολὺ ἀξιοπρόσεκτη ἡ ἀποκρυπτογράφηση τῶν μυχίων σκέψεων τοῦ Πατριάρχου Ρωσίας βλέποντας στὴν ἐπίσημη ἑλλαδικὴ συνοδεία νὰ συμπεριλαμβάνεται μητροπολίτης, ὁ ὁποῖος πρὸ ὀλίγων μηνῶν διετύπωνε τὰ ἑξῆς τιμητικά: «Στὴν ἔρημο τοῦ Σινᾶ, ὅπου ψήθηκα, δὲν ἔμαθα τίποτα ἀπὸ τὰ ἀρβανίτικα κόλπα τῆς ἀφιλίας, τῆς ἰδιοτέλειας καὶ τῆς διπλῆς προσωπικότητας», στρεφόμενος προσωπικῶς ἐναντίον τοῦ Προέδρου τῆς Συνόδου τῆς ἐν Ἑλλάδι Ἐκκλησίας!

Ἐκκλησιαστικὲς παραδοξότητες: Κόλπα φιλίας μὲ τοὺς πρώην (;) «ἀφίλους καὶ ἰδιοτελεῖς»» ἢ τὸ μεγαλεῖο τῆς χριστιανικῆς μεγαλοκαρδίας;

Μακάρι τὸ τελευταῖο!”

Δυστυχώς ή ευτυχώς δεν χρειάστηκε πολύ χρονο να βασανίζει το μυαλουδάκι του ο Πατριάρχης Κύριλλος ούτε εμείς να προσπαθούμε να αποκρυπτογραφήσουμε τις μύχιες σκέψεις του Μακαριότατου Ρωσίας επειδή ο Σεβ. Δωδώνης σύμφωνα με σημείωμα του “Νεωκόρου” στο Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία”:

“Αμηχανία δημιουργήθηκε κατά την τελετή παρασημοφόρησης του Αρχιεπισκόπου και των μελών της συνοδείας του από τον Πατριάρχη Μόσχας, ενώ λίγο έλειψε να προκληθεί και ήπιο διπλωματικό επεισόδιο ανάμεσα στη ρωσική και την ελληνική πλευρά.

Τη στιγμή που ο Πατριάρχης Κύριλλος απένειμε το παράσημο του Αγίου Σεργίου στον Αρχιεπίσκοπο και τους αρχιερείς που τον συνόδευαν, όταν έφτασε η σειρά του Μητροπολίτη Δωδώνης εκείνος αρνήθηκε επίμονα.

"Έχω πάρει εγώ δεν χρειάζεται" φέρεται να είπε ο κ. Χρυσόστομος προκαλώντας αμήχανα χαμόγελα σε όλους τους παρευρισκόμενους με τις συνεχόμενες αρνήσεις του.

Κάποιοι χαρακτήρισαν "άκομψη" την κίνηση του Μητροπολίτη Δωδώνης να αρνηθεί το παράσημο από τον Πατριάρχη Μόσχας, φέρνοντας σε δύσκολη θέση όλους όσους ήταν παρόντες, ενώ από την Ρωσική πλευρά κάποιοι χαρακτήρισαν το γεγονός "τραγικό".

Πολλοί, πάντως, χαρακτήρισαν την εξέλιξη αναμενόμενη αφού η "βεντέτα" ανάμεσα στον Πατριάρχη Κύριλλο και τον Μητροπολίτη Δωδώνης κρατάει χρόνια.”

Μ’ άλλα λόγια το έκανε και πάλιν το θαυματάκι του ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δωδώνης (πρώην Ζακύνθου) κ. Χρυσόστομος.

Καλά Σεβασμιότατε.! Ποιο λόγο είχατε να πάτε στη Ρωσία αφού τόσο πολύ δεν τον “πηγαίνετε” τον Πατριάρχη Κύριλλο; Και για να έχουμε καλό ερώτημα τι διαφορές έχετε εσείς με τον Μακαριότατο Πατριάρχη Ρωσίας που σας οδήγησαν σε μια τόσο άκομψη συμπεριφορά;

Αλλά ακόμη και αν έχετε σοβαρούς λόγους να μην εκτιμάτε τον Μακαριότατο Μόσχας υπήρχε κανένας λόγος να κάνετε ρεζίλι την αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ελλάδος; Αν μη τι άλλο έπρεπε να σκεφτείτε ότι είστε φιλοξενούμενοι της Ρωσικής Εκκλησίας!

Ποιος λόγος υπήρχε να προσβάλετε με τέτοια χοντράδα τους οικοδεσπότες σας;

Αλλά αφού - όπως λέγει ο “Νεωκόρος” - είναι γνωστή η βεντέτα Πατριάρχη Κύριλλου και Δωδώνης γιατί στην ευχή ο Μακαριότατος συμπεριέλαβε τον Σεβασμιότατο στη συνοδεία του κατά την “ειρηνική” του επίσκεψη; Για να τον κάνει ρεζίλι;


No comments:

Post a Comment