Tuesday, May 29, 2012

Ο π. Κ. ΣΤΡΑΤΗΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ


Ο π. ΚΩΝΣΝΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΠΟΥΛΟΣ ΛΕΓΕΙ ΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΑΛΛΑ ΑΠΟΚΡΥΒΕΙ ΕΠΙΜΕΛΩΣ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ!


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

============


Διερωτώμαι ποια είναι η σκοπιμότητα όλοι να συμφωνούμε ότι οι επερχόμενες εκλογές είναι υψίστης σπουδαιότητας πλην όμως να περιοριζόμαστε ως χριστιανοί, να λέμε ποιούς πολιτικούς σχηματισμούς ΔΕΝ θέλουμε να ψηφίσουμε, ενώ αρνούμαστε να πούμε ποιους ΠΡΕΠΕΙ να ψηφίσουμε και ΓΙΑΤΙ.


Στο μακρύ κατάλογο των προσωπικοτήτων του “δεν θέλω μεν, αλλά αρνούμαι να πω τι θα ψηφίσω”, προσετέθη ο π. Κωνσταντίνος Στρατηγόπουλος.


Δεν θα ψηφίσει, λέγει, “Μνημονιακά” κόμματα, ούτε κόμματα που ζητούν να μείνουμε στην Ενωμένη Ευρώπη και στο Ευρώ.


Δηλαδή;


Θα ψηφίσει “Χρυσή Αυγή” ή ΚΚΕ ή κάποιο λιλλιπούτειο κόμμα, που δεν έχει ούτε ένα στο εκατομμύριο πιθανότητα να μπεί στη Βουλή και οι ψήφοι του - σύμφωνα με τις διατάξεις του ισχύοντος εκλογικού νόμου - καταλήγουν με μαθηματική ακρίβεια υπέρ του πρώτου κόμματος;


Αν αυτό θέλει ο π. Κωνσταντίνος Στρατηγόπουλος να πει ας το πει ευθέως και ας αιτιολογήσει την ψήφο του.


Αν πάλιν θεωρεί το θέμα καθαρά προσωπικό γιατί απάντησε τις σχετικές ερωτήσεις που του έθεσαν και είπε όσα είπε για τις εκλογές και παρότρυνε όλους να πάνε να ψηφίσουν και διαβεβαίωσε ότι και ο ίδιος θα κάνει το ίδιο;


Ή εχουμε να πούμε “σιγής τι κρείσσον” ή δεν έχουμε!


΄Η θεωρεί το θέμα εντελώς προσωπικό και δεν δημοσιοποιεί τις θέσεις του ή λέγει τι θέλει να ψηφίσει και αιτιολογεί την ψήφο του.


No comments:

Post a Comment