Thursday, May 24, 2012

Η ΘΡΑΣΥΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ ΣΤΟ ΣΙΚΑΓΟ


Η ΘΡΑΣΥΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ ΣΤΟ ΣΙΚΑΓΟ


Tου Παναγιώτη Τελεβάντου

==============


Διαβάζουμε στον “Πυλώνα Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΑΜΗΝ” αναδημοσίευση από τον “Εθνικό Κήρυκα” ρεπορτάζ του κ. Καλμούκου:


“Ο υπουργός εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούντογλου πραγματοποίησε την Τετάρτη επίσημη επίσκεψη στη Μητρόπολη Σικάγου, όπου είχε συνομιλία 45 λεπτών με τον Μητροπολίτη Σικάγου Ιάκωβο. Ο κ. Νταβούντογλου επισκέφθηκε την Μητρόπολη Σικάγου με το σκεπτικό ότι είναι Μητρόπολη της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, η οποία ανήκει στο Οικουμενικό Πατριαρχείο το οποίο εδρεύει στην Κωνσταντινούπολη της Τουρκίας.


Συζήτησαν για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, ενώ ο κ. Νταβούντογλου έθεσε το θέμα του μουφτή της Θράκης, ότι δεν υπάρχει μουσουλμανικό τέμενος και νεκροταφείο στην Αθήνα”.


Σε απλά Ελληνικά: “Εκεί που μας χρωστούσανε μας πήραν και το βόδι.”


Αυτοί ειναι οι Τούρκοι. Η Χάλκη είναι κλειστή, ιστορικές εκκλησίες όπως της του Θεού Σοφίας στη Νίκαια γίνονται τεμένη, την ώρα που το τέμενος των μουσουλμάνων στην Ελλάδα προχωρεί με γοργούς ρυθμούς.


Και ο κ. Νταβούτογλου;


Αντί να πάει να δώσει εγγυήσεις ότι θα γίνουν επιτέλους κάποια βήματα υπέρ του Πατριαρχείου, πηγαίνει και ζητά και τα ρέστα από το Μητροπολίτη Σικάγου για την έλλειψη τεμένους και κοιμητηρίου των μουσουλμάνων στην Αθήνα.!!!


Και ποια αρμοδιότητα έχει ο Σεβασμιότατος Σικάγου να λύσει το θέμα έτσι κι αλλιώς;


Απλά προωθεί την Τουρκική πολιτική της "αμοιβαιότητας" που ακολουθεί η Τουρκία από χρόνια και δη με το “δόγμα Νταβούτογλου”.


Η επίσκεψη του Τούρκου υπουργού εξωτερικών στο Μητροπολίτη Σικάγου ήταν καθαρά προπαγανδιστική και είχε σκοπό να πουλήσει σε τρίτους - και δη στους Αμερικανούς συνομιλητές του - επίπλαστο ενδιαφέρον για τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης.


Για μια ακόμη φορά οι Τούρκοι δείχνουν το αληθινό τους πρόσωπο.


Ζητούν υπέρμετρα για να δώσουν - αν δώσουν - ψίχουλα και υπολογίζουν μόνον το αντίπαλο δέος.


Αυτά να τα δουν όσοι δικοί μας πληρώνουν 200 μουφτήδες στη Θράκη, ενώ αρνούνται στην Εκκλησία να χειροτονήσει ιερείς και νομίζουν ότι έτσι κορέννυται η αχορταγία των Τούρκων - ο πίθος των Δαναίδων.

No comments:

Post a Comment