Thursday, May 31, 2012

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ



ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΑΤΡΩΝ κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ


Του κ. Λυκούργου Νάνη

========


Η Εκκλησία μας αθορύβως μεριμνά για τους μετανάστες εκπληρώνονουσα στοιχειώδες ποιμαντικό χρέος.


Η Ορθόδοξη Ελλαδική Εκκλησία ασκεί την προνοιακή και φιλανθρωπική της δραστηριότητα έχουσα υπόψην το Παύλειο χωρίο της προς Γαλάτας επιστολής επί τη βάσει του οποίου στα όμματα του Θεού καταργείται κάθε διάκριση φύλου, κοινωνικής τάξεως και εθνικότητος.


Επίσκοποι, ενορίες, μοναστήρια, ιεραποστολικές αδελφότητες εξασκούν την εντολή της προς τον πλησίον αγάπης χωρίς να διαφημίζουν το έργο τους.


Ικανός αριθμός συμπατριωτών μας δοκίμασε στο πετσί του την προσφυγιά είτε στις ΗΠΑ είτε στην Αυστραλία είτε στις χώρες της Δυτικής και κεντρικής Ευρώπης ιδιαίτερα στις προβληματικές μετεμφυλιακές δεκαετίες του 50 και του 60 και ως εκ τούτου εκδηλώνει τη συμπάθειά του προς τους εμπερίστατους μετανάστες.


Δυστυχώς οι τελευταίοι χωρίς να φταίνε σε τίποτε γίνονται όργανα και παίγνια υλοποίησης γεωπολιτικών στόχων και επιδιώξεων υπερδυνάμεων που πειρώνται να μεταβάλλουν το status quo της Βαλκανικής χερσονήσου αλλοιώνοντας την εθνολογική σύσταση των βαλνανικών κρατών.


Το μεταναστευτικό πρόβλημα εύκολα θα μπορούσε να λυθεί όπως και τόσα παγκόσμια και περιφερειακά προβλήματα εάν έλλειπαν οι υστεροβουλίες των ισχυρών κρατών που επιδιώκουν να παγιώσουν την κυριαρχία τους εκμεταλλευόμενα την εμπερίστατη θέση των μεταναστών αποδεικνύοντας τοιουτοτρόπως ότι η αξία άνθρωπος υποτιμάται σε μια εποχή κατά την οποία κατά κόρον υπερτονίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα.


Ο μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος τυγχάνει αξιέπαινος για τη συλλογιστική του όπως φυσικά και πολλοί άλλοι επίσκοποι.


Η υπεύθυνη στάση των ποιμένων αλλά και του πιστού λαού δίδει αποστομωτική απάντηση στους νοσταλγούς του χιτλερισμού που μονοπωλούν την ευαισθησία για το μεταναστευτικό ζήτημα.

No comments:

Post a Comment