Thursday, May 19, 2011

ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΣΜΙΚΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ ΡΟΥΜΑΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΦΥΛΕΤΙΣΜΟΥ


ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΣΜΙΚΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ ΡΟΥΜΑΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΦΥΛΕΤΙΣΜΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
===========

Η εθνοφυλετική υστερία έχει φτάσει στο απόγειό της. Δεν περνά μέρα χωρίς να ακούσουμε και ένα καινούργιο της “κατόρθωμα”.

Μετά την εισπήδηση του Πατριαρχείου Ρουμανίας στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, τώρα μαθαίνουμε ότι και οι κοσμικοί άρχοντες της Ρουμανίας, που έχουν μάλιστα στενές σχέσεις με τον Οικουμενισμό, προωθούν αιτήματα που αφορούν αποκλειστικά το Οικουμενικό Πατριαρχείο και το Αγιον Ορος.

Ουδείς βεβαίως μπορεί να έχει αντίρρηση το Ρουμανικό κράτος να βοηθήσει γενναιόδωρα τη Ρουμανική Σκήτη του Τιμίου Προδρόμου στο Αγιον Ορος, που ανήκει στην Μονή της Αγίας Λαύρας. Δεν είναι όμως δυνατόν να γίνει δεκτό το αίτημα των βουλευτών για ανύψωση της Σκήτης του Τιμίου Προδρόμου σε μοναστήρι.

Καταρχήν επειδή οι βουλευτές του Ρουμανικού κοινοβουλίου είναι εν παντί αναρμόδιοι για την κατάθεση παρόμοιων αιτημάτων.

Ακολούθως επειδή το αίτημα δεν το υπέβαλαν στην αρμόδια Εκκλησιαστική Αρχή - το Οικουμενικό Πατριαρχείο και την Ιερά Κοινότητα του Αγίου Ορους -, αλλά στο Ρουμανικό Κοινοβούλιο και τρίτο επειδή το αιτημα εντάσσεται στα πλαίσια της έξαρσης του Ρουμανικού εθνοφυλετισμού.

Οι Ρουμάνοι βουλευτές να κάνουν τη δουλειά τους και να μη φυτρώνουν εκεί που δεν τους σπέρνουν.

Μετά την εισπήδηση στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, και μετά τις αυθαιρεσίες στο χώρο τη Διασποράς, που ανήκει στη δικαιοδοσία του Οικουμενικού Πατριαρχείου, τώρα έχουμε και τους κοσμικούς άρχοντες της Ρουμανίας να προωθούν τον εθνοφυλετισμό.

Δυστυχώς! Η αίρεση του εθνοφυλετισμού καλά κρατεί στην Εκκλησία της Ρουμανίας. Και όχι μόνον!

Παραθέτουμε στη συνέχεια την είδηση που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.

*****

Η ΟΜΑΔΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ ΤΟΥ ΡΟΥΜΑΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΖΗΤΑ ΝΑ ΑΝΥΨΩΘΕΙ ΣΕ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ Η ΡΟΥΜΑΝΙΚΗ ΣΚΗΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ
=============

Από 4 έως 8 Μαΐου 2011, μια αντιπροσωπεία του Ρουμανικού Κοινοβουλίου - της ομάδας οικουμενικής προσευχής -, πραγματοποίησε προσκύνημα στούς μοναστικούς οικισμούς του Αγίου Όρους.
Η ομάδα "οικουμενικής προσευχής", σε έγγραφο που υπέβαλε στο Μόνιμο Προεδρείο της Βουλής των Αντιπροσώπων του Ρουμανικού Κοινοβουλίου, ζητά επιχορήγηση τρία εκατομμύρια ευρώ και να ανυψωθεί σε μοναστήρι η Ρουμάνικη Σκήτη του Τιμίου Προδρόμου.

ΠΗΓΗ:

Ακτίνες

No comments:

Post a Comment