Monday, May 16, 2011

Ι. Μ. ΝΙΚΟΠΟΛΕΩΣ: ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ, ΝΕΟΒΑΡΛΑΑΜΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ...ΝΑΟΔΟΜΙΑ!



Ι. Μ. ΝΙΚΟΠΟΛΕΩΣ & ΠΡΕΒΕΖΗΣ: ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ, ΝΕΟΒΑΡΛΑΑΜΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗ...ΝΑΟΔΟΜΙΑ!


Ομάδας 22 κληρικών και λαικών της Πρέβεζας

================

- Τι και αν η Σύνοδος έβγαλε απόφαση;

- Τι και αν κληρικοί και λαϊκοί καταγγέλουν την παρέα της Πρέβεζας για τις τακτικές τους σχετικά με τις ετσιθελικές παραφράσεις;

- Τι και αν σωρεία Μητροπολιτών διαφωνούν;

- Τι και αν ο Γερμανός Ηλείας αναιρεί με λίγες σκέψεις το νέο πολυδιαφημισμένο & πολυμοιρασμένο βιβλιο παρερμηνειών των Πατέρων (Μεγάλου Βασιλείου, Γρηγορίου του Θεολόγου, Ιωάννου του Δαμασκηνού) «Μέθεξη ή κατανόηση;»; http://www.amen.gr/index.php?mod=news&op=article&aid=5681

Τίποτα δεν φαίνεται ικανό να αποκόψει την μετά μανίας, έπαρση τους! Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό και υπεροπτική στάση απέναντι στην υπόλοιπη Ελλαδική Εκκλησία, οι καινοτομίες στη λατρεία (παραφράσεις, αλλαγές ευχών, κατάργηση ευαγγελίων ευχελαίου κ.α.) αλλά και στη Ναοδομία, καθώς και ο έμμεσος ή όχι εκδιωγμός όσων δεν συμμορφώνονται με αυτές τις αλλοιώσεις στη λατρεία, από το περιβάλλον της «γνωστής» παρέας των Ιερομονάχων της Ι. Μ. Προφήτου Ηλιού (π. Εφραίμ Τουμπέκη, π. Βαρνάβα Λαμπρόπουλο, π. Αβελ Κωνσταντινίδη, π. Σάββα Δημητρέα αλλά και π. Νίκων Κουτσίδη) με αρχηγό και μπροστάρη τον γνωστό για την ψηλαφητή του θεολογική ανεπάρκεια, τη σωρεία παρερμηνειών θεολογικών ή μη κειμένων αλλά και την εκδικητικότητά του απέναντι σε Ιερείς, π. Θεοδόσιο Μαρτζούχο με αναπληρωτή του μέσα στην Ι. Μονή τον ιδιαίτερα γνωστό π. Αγαθάγγελο Καμβύση μετά τα δημοσιέυματα στη σελίδα < href="http://orthodox-watch.blogspot.com/2010/12/22.html">http://orthodox-watch.blogspot.com/2010/12/22.html


Εφόσον η «παρέα» είδε πως δεν μπορεί να τα βάλει με τους αντιφρονούντες Ιερείς αλλά και Αρχιμανδρίτες που τηρούν την παράδοση και έχουν τον κόσμο με το μέρος τους, πρότεινε ανοιχτά σε κάποιους από τη Μονή Προφήτου Ηλιού να φύγουν.


Για το λόγο αυτό άνοιξαν μια άλλη μονή που υπάρχει στο δάσος του Λεκατσά Πρεβέζης με σκοπό να εκδιώξουν εκεί όσους δημιουργούν πρόβλημα στα σχέδια τους, δηλ. στο νέο ρεύμα προτεσταντικης ιδεολογίας που με οργανωσιακό τρόπο προσπαθούν να επιβάλλουν. Να είναι σίγουροι όμως πως δεν θα τους κάνουν όλοι το χατίρι. Κάποιοι θα μείνουν ως μάρτυρες των όσων συνεχίζουν να κάνουν ενάντια στη λατρεία της Εκκλησίας, τους Ιερείς και το λαό. Από πολλούς το κλίμα μέσα στη Μονή, χαρακτηρίζεται ως ένα καζάνι έτοιμο να σκάσει. Μυστικοπάθεια, αλαζονεία, αυταρχισμός, υποκρισία, γέλια με προσπάθεια ... ακόμη και τσακωμοί για τα χρήματα των κατηχητικών!


Πολλοί είναι αυτοί που θέλουν να φύγουν και ήδη έχουν επαφές με άλλες Μητροπόλεις. Αρκετοί Μητροπολίτες απορούν σε τι σημείο έχει φτάσει η Μητρόπολη Νικοπόλεως με όλα αυτά που συμβαίνουν από την γνωστή παρέα της Πρέβεζας και είναι πρόθυμοι να δεχτούν όποιον έχει σκοπό να φύγει. Παρακαλούμε να γίνει γνωστό σε όσους ενδιαφέρονται.


Για όσους εκ της παρέας συνεχίζουν να κάνουν πως δεν τρέχει τίποτα να τους ειπούμε πως...είναι όλα γνωστά και με ονόματα πλέον. Πώς είπατε;! Στο πλευρό τους είναι και αρκετοί λαϊκοί οι οποίοι με κάθε τρόπο προσπαθούν να βοηθήσουν ο καθένας από τη θέση του. Η «παρέα» όμως για να περιορίσει τις επαφές Ιερομονάχων με τον έξω, εκτός Μητροπόλεως κόσμο, εκτός από τον φόβο που έχει σπείρει, επέβαλε - άκουσον! άκουσον! - την καταγραφή των χιλιομέτρων σε καρτελάκι στον καθένα που χρησιμοποιεί τα αυτοκίνητα της μονής!!! Χιλιόμετρα που έκανε ο καθένας, τόπο προορισμού, ώρα αφιξεως κτλ. έτσι ώστε να έχουν πλήρη έλεγχο αλλά και να επιβάλλουν ποινές! Απίστευτα άρρωστα πράγματα.


Να κάνουμε γνωστό σε όσους δεν γνωρίζουν πως ήδη ένας Ιερομόναχος και 2 μοναχές από την Ι. Μ. Αγ. Δημητρίου Ζαλόγγου, κατάφεραν να φύγουν σε γειτονική Μητρόπολη.


Σαν να μην έφταναν όλα αυτά σοκ προκάλεσε το σχέδιο του υπό ανέγερση Ιερού Ναού του Αγ. Νεκταρίου (περιοχή Υδατόπυργος Πρέβεζας), το οποίο θυμίζει περισσότερο κτήριο δημόσιας υπηρεσίας(!!!) παρά Εκκλησία και προκαλεί τα σχόλια των κατοίκων της Πρέβεζας εδώ και αρκετό καιρό. Το μίσος τους κατά της παράδοσης της Εκκλησίας και των αγίων πατέρων, δεν έχει πλέον όρια. Απολαύστε την μελλοντική Εκκλησία με το καλαίσθητο σχέδιο και το ιδιαίτερου κάλλους καμπαναριό!


Χριστός Ανέστη! Επανερχόμαστε σιγά - σιγά μετά το Πάσχα με αρκετές καταγγελίες.


ΠΗΓΗ:

Το μήνυμα ελήφθη ηλεκτρονικά από την Πρέβεζα.


ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΕΛΕΒΑΝΤΟΥ:


Δεν γνωρίζω αν είναι ακριβείς οι πληροφορίες που παρέχει το ηλεκτρονικό μήνυμα γι’ αυτό αν υπάρξει κείμενο που αναιρεί και διαψεύδει τις καταγγελίες θα δημοσιευθεί επίσης.




No comments:

Post a Comment